Jaska i okolicaOstaloVijesti

Jaskancu Florijanu Skoku 64 tisuće kn na kvizu “Tko želi biti milijunaš?”

Prvi “najbrži prst” blagdanskog izdanja “Milijunaša” 24-godišnji Florijan Skok iz Jastrebarskog osvojio je 64 tisuće kn.

Student povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na svom je putu, uz znanje, imao sreće i hrabrosti. Naime, na 8. pitanju za 8.000 kuna u kojemu se tražio dovršetak Churchillove izjave nakon Dunkerquea, iskoristio je dva džokera, piše HRT.

Nije znao je li Churchill rekao da se ratovi ne dobivaju evakuacijama, strategijama, agresijama ili pregovorima. Najprije je zatražio džoker “pola-pola”. Iako je njime suzio izbor na evakuacije i agresije, ipak mu je bila potrebna pomoć džokera “zovi” koji je rekao evakuacije, ali i dodao kako nije siguran. Ipak, natjecatelj ga je poslušao i točnim odgovorom krenuo u daljnji pohod.

Ponovno je zapeo na 10. pitanju na kojemu je za prelazak drugoga praga trebalo znati (ili pogoditi) je li 21. prosinca 1862., 17. listopada 1866., 25. prosinca 1871. ili 2. listopada 1872. poznati fiktivni bogataš sklopio okladu te od nje 21. prosinca 1872. trebao preuzeti zarađenih 20.000 funti.

Florijan je zatražio pomoć publike koja je najviše, 41% glasova dala 25. prosincu 1871. Razmišljajući, studentu je na pamet pao “Put oko svijeta u 80 dana” te, na sreću, nije poslušao publiku, već se odlučio za 2. listopada 1872. I doista, oklada g. Fogga da može obići zemlju za 80 dana natjecatelju je donijela 32.000 kuna.

Koliko je naših nobelovaca rođeno na području današnje Hrvatske, glasilo je pitanje za 64.000 kuna, na koje su ponuđeni odgovori bili nijedan, jedan, dvojica i trojica. Florijan je odgovorio jedan (naime, riječ je o Ružički rođenom u Vukovaru) te osvojio navedeni iznos. Isti je i ponio kući jer je na sljedećem pitanju odustao ne znajući je li kovač, lokarda, škrpina ili tuna simbol Parka prirode Lastovsko otočje.

Pretraži po oznakama
Back to top button
Close