Jaska i okolicaVijesti

Jaskancu Marku Novoselu nagrada na prestižnom fotografskom festivalu Rovinj Photodays

foto: Rovinj Photodays

Jaskanac Marko Novosel osvojio je 1. nagradu u kategoriji pejzaž na Međunarodnom fotografskom festivalu Rovinj Photodays.

Šesteročlani stručni žiri odlučio je o ovogodišnjim finalistima i između 2.500 radova iz 16 zemalja svijeta odabrao 14 projekata za finale, u kojem su uz najprestižniji trofej Grand Prix, nagrade dodjeljivane u sedam kategorija – arhitektura, moda, pejzaš, portret, akt/tijelo, dokumentarna fotografija i umjetnički koncept.

Naš sugrađanin Marko Novosel, kojemu ovo nije prvo sudjelovanje u finalu prestižnih umjetničkih natjecanja s područja fotografije, osvojio je prvu nagradu u kategoriji pejzaž!

Radovi nagrađenih autora premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, a koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre Rovinj Photodays.

foto: Rovinj Photodays

Grand Prix festivala dodijeljen je Benedicte Kurzen i Sanne de Wilde, fotografskom duu iz Belgije i Francuske koje su proglašene i pobjednicama u kategoriji umjetničkog koncepta. Nagradu je u njihovo ime primila predstavnica fotografske agencije NOOR, Chloe Zanni.

foto: Rovinj Photodays

Festival koji je održan proteklog vikenda u Rovinju dvanaesti put za redom, i ove je godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta.

Dodajmo kako će se izložba krajem rujna moći pogledati i u Zagrebu u Muzeju za umjetnost i obrt, a Markovi radovi ući će u fundus Muzeja.

Prijaviti se po autoru mogla jedna fotografija ili serija fotografija (maksimalno 20), a sve fotografije finalista možete pogledati OVDJE.

Pretraži po oznakama
Back to top button
Close