Jaska i okolicaVijesti

Jaskanka Irena Hrković u ‘Milijunašu’ osvojila 64 tisuće kn

Naša sugrađanka Irena Hrković je u jučer emitiranom kvizu “Tko želi biti milijunaš?” pokazala znanje i osvojila 64 tisuće kn!

Irena Hrković iz Jastrebarskog je nasuprot voditelja Tarika Filipovića suvereno i brzo prešla prvi prag, a slična priča bila je i na putu do drugog praga. Na pitanje za 16 tisuća kn džokera “zovi”, koji je bio njezin suprug profesor glazbe Nikola Hrković, upitala je tko nije imao sreće u filmu Riba zvana Wanda. Prvi je nastradao od dobermana, drugi od kombija, a treći od betonskog bloka. Je li riječ o koker španijelima, pomeranskim špicevima, jorkširskim terijerima ili francuskim buldozima?

– Koker španijeli bih ja rekao, izjavio je nesigurno džoker. Stoga je diplomirana inženjerka građevinarstva odlučila posegnuti i za onim “pola-pola”. Bila je to odlična odluka jer se u njime suženu izboru ponuđenih odgovora nije našao i odgovor za koji bi se opredijelio zvani džoker. Naime, ostali su jorkširski terijeri i francuski buldozi, a natjecateljica je potom naumila pogađati odgovorivši jorkširski terijeri. U njenom je slučaju sreća pratila hrabre te je osvojila 16.000 kuna te stigla do pitanja za prelazak drugoga praga.

Na njemu je pak zamolila pomoć znalaca upitavši ih stoji li nepomično konj Emir na zagrebačkom Trgu sv. Marka, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske ili na Trgu bana Jelačića. Javila su se dvojica, a prihvaćanjem odgovora odabranoga Brune Roberta, na Trgu bana Jelačića, Irena je osvojila 32.000 kuna.

Znavši da muzej Metropolitan Museum of Art ima Institut za kostime, za čiji se rad sredstva prikupljaju na godišnjoj modnoj svečanosti, stigla je i do pitanja za 125.000 kuna. A za taj je iznos trebala znati ili pogoditi na što se odnosi pojam dromomanija. Zbog njoj nepoznata spomenuta termina naposljetku nije nimalo dvojila te je odustala kući ponijevši 64.000 kuna. Pogađanjem bi, ustvrdila je, rekla da se pojam odnosi na bolesnu potrebu za putovanjem (a ne za kupnjom, plesom ili pićem) i – pogodila bi.

U svakom slučaju čestitke upućujemo Ireni koja nije prva osoba iz našeg grada da je pokazala kvizaško znanje u ‘Milijunašu’ i uzela pozamašni iznos. 64 tisuće kn osvojio je prije nešto više od godinu dana i tada 24-godišnji Florijan Skok, student povijesti na Filozofskom fakultetu.

Foto
HRT
Back to top button