Jaska i okolicaVijesti

Jaskanski iznajmljivači plaćat će minimalni paušalni porez | audio

Jaskanski iznajmljivači plaćati će minimalni paušalni porez. Gradsko vijeće je, naime, izglasalo da visina paušalnog poreza za iznajmljivače po krevetu u sobama, apartmanima, stanovima i kućama za odmor, koje se nalaze na području Jastrebarskog, godišnje iznosi 150 kuna.

Gradovi i općine, odluke o visini paušala morali su donijeti do kraja mjeseca siječnja, a jaskansko Gradsko vijeće učinilo je to na svojoj posljednjoj sjednici. Donošenju odluke prethodilo je pojašnjenje gradske pročelnice za financije – Ivane Španić:

 

Visina paušalnog poreza određuje se za područje naselja na kojem se nalazi smještajna jedinica, te se uvećava za prirez porezu na dohodak, rekla je, nadalje, pročelnica Španić i pojasnila:

 

Zakonom je definirano da paušal ne smije biti manji od 150 kuna, niti veći od 1.500 kuna, a Ivana Španić jaskanskom je Gradskom vijeću predložila:

 

Ovakav prijedlog da iznajmljivači na području grada Jastrebarskog, za svaki krevet u koji primaju goste, plaćaju 150 kuna Gradsko vijeće Jastrebarsko usvojilo je jednoglasno. Takva odluka trebala bi, pored ostalog, biti poticajna za razvoj turizma.

Minimalni paušal izglasan i u općinama Klinča Sela i Krašić

Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu za iznajmljivače, u visini od 150 kuna, donijeli su na posljednjim sjednicama vijećnici klinčaselske i krašićke općine.

I te su općine, naime, kao i grad Jastrebarsko, predložile najmanji mogući iznos paušalnog poreza u visini od 150 kuna, što su njihovi vijećnici jednoglasno i prihvatili.

Oznake

Slična tema:

Close