Jastrebarsko

Jaskanski kazalištarci u ZKM-u

Tridesetak mladih glumaca Gradskog kazališta Jastrebarsko, sinoć je, u okviru radionice glume za djecu i mlade „Kaaaj glumiš? Dođi u kazalište!“, posjetilo Zagrebačko kazalište mladih.

Radionica glume, podijeljena je, naime, u dva programska djela, pa su tako, mladi jaskanski glumci u prvom dijelu, između ostalog, savladavali različite dramske situacije i glumačke vještine, dok je drugi dio radionice, koji je započeo upravo posjetom Zagrebačkom kazalištu mladih, temeljen na pripremi nove predstave, čija se premijera očekuje krajem mjeseca travnja.

Mladi glumci jaskanskog Gradskog kazališta, sinoć su, u ZKM-u, gledali predstavu „Sherlock Holmes“ redatelja Krešimira Dolenčića, a prije toga se, uz stručno vodstvo zaposlenika ZKM-a, upoznali i s funkcioniranjem i radom njihova kazališta, glumcima, ali i ostalim osobljem i infrastruktrom, koja se koristi za pripremu i izvedbu predstava.

zkm2

„Posjet ZKM-u za mlade jaskanske glumce pomno je isplanirala profesorica Mia Matasić, jedna od voditeljica naše radionice, a jedan od najvažnijih razloga odlaska upravo u ZKM njihovo je učilište koje trenutačno okuplja gotovo tisuću i pol djece i mladih, koji pohađaju nastavu u dramskom, plesnom i lutkarskom studiju. Našim smo mladim glumcima željeli dodatno proširiti znanje o kazalištu, ali ih upoznati i s radom profesionalnih kazališta, koji iznimnu pažnju posvećuju upravo njihovim vršnjacima. Sudeći po njihovim reakcijama uvjeren sam da smo u tome i uspjeli!“ – izjavio je Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.

POGLEDAJTE I OVO:  Šetnica preko potoka Reka bit će gotova sredinom prosinca

Podsjetimo, radionicu glume za djecu i mlade, koja djeluje u sklopu Gradskog kazališta Jastrebarsko, odnosno dramske dužine Ivane Brlić Mažuranić, ove sezone vode dramski pedagozi Iva Srnec, Lovro Krsnik i profesorica Mia Matasić.

Provedbu radionice i ove godine sufinanciraju Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.

Komentari:

Oznake

Adblock detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa