SportVijesti

Jaskanskim pikadistima na Prvenstvu Hrvatske u Senju 7. mjesto

U svojoj kategoriji među 24 ekipe, natjecanje su završili na diobi 7. mjesta

Jaskanska pikado ekipa Kalimero, koja je nadavno osvojila 2. ligu Zagrebačke županije, za vikend je nastupala na Prvenstvu Hrvatske u Senju.

Natjecanje je bilo podijeljeno u četiri kategorije – seniorke tj. dame, i 3 ranga seniora (1. liga, 2. liga i 3. liga), a jaskaski pikadisti nastupili su u drugom rangu i zauzeli 7. mjesto u konkurenciji 24 ekipe.

Jaskanska ekipa nastupila je u sastavu Kristijan Barić, Goran Narančić, Peter Lovrinović, Josip Marinčić, Marijan Martinović, Josip Špikić i Antonio Štefić.

U prvoj fazi ekipe su bile podijeljene u 8 skupina s po 3 ekipe pri čemu dvije prvoplasirane idu dalje, a nakon jednog poraza i jedne pobjede, ekipa Kalimero plasirala se u knockout fazu koja se igrala po specifičnom sistemu, tzv. dvostrukom knockout sustavu s desnom i lijevom stranom ždrijeba (repasaž).

U prvom knockout susretu u subotu su ostvarili pobjedu i plasirali se u četvrtfinale gdje su potom doživjeli poraz. To je značilo da idu u lijevi dio ždrijeba (repasaž) i da još uvijek imaju šanse za naslov, no taj put je puno duži i bez prava na kiks, tj. poraz.

Natjecanje se nastavilo jučer, a jaskanska ekipa je u eliminacijskom susretu imala sve u svojim rukama pri vodstvo 8:5 (igra se do 9), no uslijedila su 3 uzastopna poraza u pojedinačnim mečevima te se kod 8:8 pristupilo pripetavanju s dva susreta parova, a koji su oba otišli na stranu protivnika, što je značilo kraj turnira za Jaskance.

Nespretno i nesretno, ekipa Kalimero, koja je na prvenstvu imala podršku navijača iz našeg grada, na kraju je osvojila diobu 7. mjesta u konkurenciji 24 pikado ekipe 2. lige iz cijele Hrvatske.

Dodajmo kako je u protekla dva dana na Državnom prvenstvu.u Senju nastupilo više od 500 najboljih hrvatskih pikadistica i piakadista.

Pretraži po oznakama
Back to top button
Close