Jaska i okolicaVijesti

Jaskanski saksofonisti dobitnici prestižnog priznanja Oskar znanja

Mladi jaskanski saksofonist Lovro Kopač, učenik Glazbene škole Jastrebarsko, dobitnik je ovogodišnjeg Oskara znanja u kategoriji glazbe.

Oskar znanja dodjeljuje se učenicima – državnim prvacima na natjecanjima u znanju, i učenicima, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, te učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija, koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Lovro Kopač, Oskarom znanja nagrađen je u disciplini saksofon treća kategorija, a zahvalnice i plakete pripale su i njegovom mentoru Goranu Jurkoviću i ko-repetitorici Elizabeti Skobe.

Oskarom znanja, nagrađena su još dva Jaskanca, koji pohađaju Glazbenu školu Pavla Markovca u Zagrebu. To su Patrik Prežgaj i Dragutin Roić, iz kvarteta saksofonista – druga kategorija, mentora Nikole Fabijanića.

Dodjela priznanja i Oskara znanja održana je u petak, u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskog sabora, a u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

 

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close