Jaska i okolicaVijesti

Jaskanski SDP će imati svoje ljude i u Predsjedništvu i u Glavnom odboru stranke

U drugi krug za predsjednika stranke ušli Peđa Grbin i Željko Kolar

Osim predsjednika, članovi SDP-a u subotu su birali i Glavni odbor te članove Predsjedništva stranke. Među 17-ero izabranih članova Predsjedništva SDP-a je i Jaskanac Mihael Zmajlović. Uz predsjednika, a biti će to Peđa Grbin ili Željko Kolar (što će biti poznato nakon drugog izbornoga kruga u subotu 3. listopada), Predsjedništvo će u iduće četiri godine donositi sve važne odluke. Članovi Predsjedništva koji su dobili dobili najviše glasova postali su i potpredsjednici SDP-a, a to su: Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić.

U Jastrebarskom je na subotnjim izborima uvjerljivo pobijedio Peđa Grbin. U jaskanskom SDP-u pravo glasa imalo je 114 članova, a na biralište je izašlo njih 98. Peđa Grbin dobio je 92 glasa, a po dva glasa dobili su Ranko Ostojić, Željko Kolar i Mirela Ahmetović, dok Marino Percan nije dobio niti jedan glas.

U drugi krug izbora kao što je poznato idu Peđa Grbin i Željko Kolar. Prema konačnim rezultatima za predsjednika stranke, Peđa Grbin dobio je 3.573 glasa, odnosno 41,23%, dok je drugoplasirani Željko Kolar osvojio 2.212 glasova, tj. 25,53%. Ranko Ostojić dobio je 1.511 glasova, što je 17,44%, Mirela Ahmetović 1.286 ili 14,84%, a Marino Percan 50 glasova, odnosno 0,58%.

Osim u Predsjedništvu, jaskanski SDP imati će svog člana i u Glavnom odboru SDP-a. Biti će to Nadica Žužak koja je jedna od 6-ero izabranih u to stranačko tijelo iz Zagrebačke županije. U Predsjedništvo je kako rekosmo izabran Mihael Zmajlović, no sastav tog stranačkog tijela nije službeno objavljen zbog ponavljanja izbora na nekoliko mjesta. Ti će izbori biti održani u subotu 3. listopada kada će se održati i drugi krug izbora za predsjednika SDP-a.

Povezane vijesti

Back to top button