SportVijesti

Za sav dosadašnji trud stolnotenisači nagrađeni susretom s najboljima

U Jastrebarskom je u utorak održan susret Zimskog kupa SOKAZ lige, u kojem su snage odmjerili domaći klub Jastreb 1 i ekipa Južna Trešnjevka Butterfly, koja je dvije sezone za redom prvak 1. SOKAZ lige, najmasovnijeg amaterskog stolnoteniskog natjecanja u Hrvatskoj u konkurenciji 300-tinjak ekipa podijeljenih u 20-tak liga.

Taj status Južna Trešnjevka Butterfly pokazala je i susretu s Jaskancima, pobijedivši ih uvjerljivo 5:0, no i sam susret s najboljom amaterskom stolnoteniskom ekipom u državi, velika je nagrada Jaskancima za dosadašnji trud i nastupe.

Zimski kup Sokaz lige natjecanje je, kao i što sam naziv govori, koje se igra po kup sistemu na ispadanje i podijeljeno je u dva razreda – glavni kostur i finalnu grupu. U finalnoj grupi nastupaju 32 momčadi, od kojih je 16 nositelja (1. nositelj je upravo Južna Trešnjevka Butterfly), dok je preostalih 16 ekipa plasman moralo izboriti kroz glavni kostur u konkurenciji od skoro 250 momčadi.

Upravo taj put uspjela je proći ekipa Jastreb 1 u sastavu Tvrtko Kunović, Ivan Konečni, Miroslav Kapčić, Ivica Šeperić i Zlatko Slugečić, a koja je nanizala 4 pobjede i tako zaslužila ulaznicu za finalnu grupu. Tamo im je pak među 32 najbolje ekipe, ždrijeb donio neprelaznog protivnika, najkvalitetniju amatersku stolnotenisku momčad u Hrvatskoj – Južnu Trešnjevku Butterfly.

Inače, u glavnom kosturu nastupile su još tri jaskanske ekipe – Haleri Jaska (Filip Frkonja-Lacković, Bruno Vađina, Marijan Pavlečić, Mario Budišćak) koji su nastup završili u četvrtom, posljednjem kolu ‘kvalifikacijskog’ glavnog kostura, te ekipe AGG-Geodeti Jaska (Željko Oslaković, Tomislav Kunović, Robert Kovačević, Ivan Lonačarić) koji su ispali u trećem kolu i Bridovci (Miljenko Jemić, Stjepan Palčić, Vladimir Vujčec, Božidar Razum) koji su nastup završili u prvom kolu.

Sličan sadržaj

Back to top button