Jaska i okolicaVijesti

Jaskanski učenici se vratili u školske klupe, jedan novi slučaj zaraze

Nižu se rekordne brojke o oboljelima i preminulima, kao i o onima na bolničkom liječenju i respiratorima. U tjednu koji je iza nas, na području grada Jastrebarskog, broj prosječno dnevno zaraženih dvoznamenkasti je i iznosi preko 11. Naime, od prošlog ponedjeljka do jučer, 85 naših sugrađana dobilo je (nakon testiranja) pozitivne nalaze, no bolesnih je sigurno i više jer se podaci o zaraženima razlikuju.

Bez obzira na takve epidemiološke okolnosti danas se nastava u Osnovnoj školi Ljubo Babić i Srednjoj školi Jastrebarsko ponovno počela odvijati normalno, prema uobičajenom rasporedu. Protekla dva tjedna naši su đaci, kao što je poznato, nastavu pratili na daljinu.

Učenici se u školske klupe vraćaju temeljem odluke Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog zbog, kako je navedeno, povoljnije epidemiološke situacije.

Odluka o povratku u školu donesena je, kako ističe gradski Stožer, u suradnji s nadležnim epidemiologom, školskim ravnateljicama i liječnicom školske medicine. Učenicima je poručeno da se moraju pridržavati svih preporučenih epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas je u Jaski jedan novi slučaj, dok su na području susjedne općine Klinča Sela četiri slučaja. U cijeloj županiji novih je 175, a izliječeno je 14 osoba.

Priopćenjem se danas oglasio Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog i njegov načelnik Stipe Bučar.

“Epidemiolozi i stručne službe su tijekom 13., 14. i 15. studenog 2020. godine sukladno procedurama zbrinuli 19 novih slučajeva s područja grada Jastrebarskog. Pozivaju se svi sugrađani koji imaju bilo kakve simptome da se odmah jave svojem liječniku koji će im dati upute o daljnjem postupanju. Također, molimo sugrađane da se bespotrebno ne zadržavaju na javnim mjestima, a kako bi širenje zaraze pokušali spriječiti. Potrebno je strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i održanje fizičke distance. Ovim putem našim zbrinutim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak“.

Povezane vijesti

Back to top button