Jaska i okolicaVijesti

Jaskanskim osnovnoškolcima besplatni udžbenici, dopunska nastavna sredstva i likovne mape

U svrhu nabave dopunskih nastavnih sredstava i likovnih mapa učenicima Osnovne škole Ljubo Babić u Proračunu Grada Jastrebarskog osigurano je 80 tisuća kuna, što znači da će prvog dana školske godine 2019./2020. naše učenike na školskim klupama dočekati besplatni udžbenici i radne bilježnice – objavili su u Gradu Jastrebarskom.

Naime, s obzirom da je krajem prošle godine donesen Zakon kojim je definirano da se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu, Zagrebačka županija će od iduće školske godine osigurati novac za dopunska nastavna sredstva i pomagala kao što su radne bilježnice, atlasi i sl., odnosno 300 kuna po učeniku, a ostatak sredstava do tržišne vrijednosti udžbenika i drugih obrazovnih materijala osigurat će lokalna samouprava kako roditelji ne bi imali nikakvih troškova. Jedini eventualni trošak roditelja biti će u slučaju kupnje radnih bilježnica za izborne predmete.

U slučaju jaskanske osmoljetke, postupak Javne nabave provodit će škola, a za nabavu dopunskih nastavnih sredstava i likovnih mapa, našim učenicima Grad Jastrebarsko osigurao je u Proračunu 80 tisuća kuna.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close