Jaska i okolicaVijesti

Jaskansko društvo Crvenog križa: Podijeljeno 245 paketa za potrebite

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je i ove godine, u predbožićno vrijeme, organiziralo raspodjelu paketa za socijalno ugrožene stanovnike prema popisu jaskanskog Centra za socijalnu skrb na području općina Klinča Sela, Krašić, Pisarovina, Žumberak i na području grada Jastrebarskog.

Ukupno je podijeljeno 245 paketa koji su sadržavali suhe namirnice i higijenske potrepštine, a djelatnici i volonteri crvenog križa obišli su 173 obitelji. Veliku su potporu pritom pružili Općina Žumberak, Vatrogasna zajednica općine Pisarovina i DVD Bratina, Vatrogasna zajednica općine i DVD Klinča Sela te Vatrogasna zajednica grada Jastrebarskog i DVD Izimje koji su osigurali prijevoz.

“Iza nas je tjedan obilaska terena i podjele paketa, a to sve ne bi bilo moguće bez vrijednih i dobrih volontera koji su s nama obilazili teren. Pa dragi volonteri veliko vam hvala i zaslužili ste svaku pohvalu, ponosni smo što ste naši volonteri” – poručili su tim povodom iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

U sklopu akcije “Čuvajmo ih” Hrvatski Crveni križ osigurao je dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske za osobe starije životne dobi slabijeg imovinskog statusa s ciljem smanjenja rizika zaraze korona virusom. Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko podijelilo je 32 paketa koja su sadržavala dezinfekcijsko sredstvo i zaštitne maske.

Hrvatski Crveni križ organizirao je akciju “Za sretnije dječje blagdane” u sklopu koje je naše društvo djeci darovalo blagdanske poklon bonove u iznosu od sto kuna. Ukupno je podijeljeno 89 poklon bonova. Poklon bonove su dobila djeca korisnici zajamčene minimalne naknade te djeca drugih obitelji sukladno socijalnom kriteriju u skladu s procjenom potreba na terenu. Uz poklon bonove, djeci su podijeljena i prigodna pisma kako bi znali da nisu sami i da postoje brojni ljudi koji misle na njih.

“Ova 2020. godina je bila godina izazova, ograničenja i prije svega odgovornosti za sve nas kao društvo, ali i za svakog pojedinca. Ova godina je osvijestila i važnost obitelji kao oslonca da se prebrode teška vremena i da zajedništvom izađemo jači iz ove možda dosad i najveće krize modernog doba.

Zato želimo svim našim sugrađanima da u krugu svojih obitelji i svojih najmilijih provedu sretan i blagoslovljen Božić te da dočekaju sretniju, zdraviju i uspješniju novu 2021. godinu” – istaknuli su zaključno iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko odakle podsjećaju i na skorašnju izvanrednu akciju Dobrovoljnog darivanja krvi koja će se u utorak, 29. prosinca od 14 do 18 h održati u Glazbenoj školi pa apeliraju na sve zdrave darivatelje da joj se kao i uvijek kad je to potrebno, odazovu.

Povezane vijesti

Back to top button