Jaska i okolicaVijesti

Jastrebarsko će se od svog pokojnog župnika oprostiti i u njegovom rodnom mjestu

Autobusi put Bučice kreću sutra u 8:15 sati

Sinoć je u Jastrebarskom, s izuzetno velikim brojem vjernika i svih naših svećenika, služena misa zadušnica za prečasnog Stjepana Rožankovića  dugogodišnjeg jaskanskog župnika i dekana Jastrebarskog dekanata.

Misu na otvorenom predvodio je monsinjor Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

 

Šaško: Davao nam je do znanja da poznaje svoje granice a to mu je omogućilo da lakše prihvaća druge, da za njih otvara prostor slobode i iskustvo Božjega prihvaćanja. Tako je ostao odražaj poniznoga Krista omogućujući ljudima da u njemu ne naiđu na zapreku za Kristovu riječ i za susret s Bogom. U svijetu obilježenom podjelama, svađama, nemirima, na svoj zamozatajan način prečasni Stjepan nije dopustio da se izgubi ljudsko traženje istine, ljepote i dobra. I to je ostalo vidljivim kako u životu župe tako vjerujem i u životu Jastrebarskog.

 

Jastrebarsko će se sutra od svog negdašnjeg pokojnog župnika oprostiti i u njegovom rodnom mjestu. Odlazak najavljuje velečasni Filip Marić

 

Marić: Naime kao župa otići ćemo tamo ovu subotu 27. lipnja. Polazak je u 8 i 15 kod crkve, a sveta misa u Bučici započet će u 10 sati. Iza svete mise imat ćemo molitvom na grobu našeg pokojnog župnika. Povratak u Jastrebarsko bit će u 15 sati. Bogu hvala na jednom prijevozniku pa nam je omogućio besplatne autobuse.

 

Autobusi put Bučice kreću sutra u 8:15 sati.

 

Marić: To je jedno mjesto iza Pokupskog, a budući da se smo uspjeli dogovoriti s prijevoznikom da je besplatan autobus svatko će dati dobrovoljni prilog pa ćemo taj prilog dati njegovoj majci koja je udovica već dvadeset godina a župnik je bio sin jedinac pa da na neki način pomognemo majci i financijski budući da je sasvim ostala sama.

 

 

Audio prilog, nedjelja 28.6.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close