Jastrebarsko

Jastrebarsko dobilo Aleju prvašića | AUDIO, FOTO, VIDEO

Grad Jastrebarsko u petak je, uoči svog dana, dobio “Aleju prvašića”! Uz potok kraj Glazbene škole, 12 stabala crvenog cvjetnog kestena, zasadili su svi mali prvašići jaskanske osmoljetke, uz pomoć svojih učiteljica.

Riječ je o projektu Društva naša djeca i Grada Jastrebarskog, kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta.

„Drago mi je da smo krenuli u ovu priču, koja je puno šira od jednog ili 12 stabala. Grad Jastrebarsko je za sve generacije planski razradio buduće lokacije gdje će se nova stabalca saditi jer svaka generacija zaslužuje imati svoje stablo kao uspomenu na polazak u prvi razred. Isto tako, ovo je jedan lijepi poklon Gradu za njegov rođendan, a vi draga djeco nemojte nikada zaboraviti ova stabla jer ćete možda jednog dana, kada odrastete, sa svojom djecom saditi neka nova stabla.“, istaknuo je u petak, za prigodne svečanosti uoči sadnje Aleje prvašića, jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, naglasila je kako je to trostruko slavlje, jer slavimo i Dan Grada, i Dan djeteta i Dan učitelja, te da se projektom želi istaknuti važnost polaska u prvi razred, čemu je Aleja prvašića živi spomenik.

Uoči sadnje “Aleje prvašića” u Glazbenoj školi Jastrebarsko, u petak prijepodne upriličen je prigodni program, u kojem su nastupili: plesna skupina Limača Udruge K.A.O.S., učenica Glazbene škole Jastrebarsko Marta Severinac, te Svetojanske mažoretkinje, a kroz program su vodili članovi Dječjeg foruma Jastrebarsko.

Osim gradonačelnika Zvonimira Novosela i predsjednice Društva naša djeca Jastrebarsko Nikoline Ribarić, te ravnateljice jaskanske Osnovne škole Sanje Sertić, tom je prilikom govorila i idejna začetnica Aleje prvašića, naša sugrađanka Snježana Agostini:

 

Ovome Snježana Agostini dodaje kako izražava veliku zahvalnost svim pojedincima i institucijama, koji su, od samog početka uključeni u ovu priču i bez čijeg doprinosa svakog ponaosob i iz kuta njihovog profesionalnog djelovanja, ne bi bilo realizacije. Od Frana Poštenjaka, koji je od prvog dana volonterski uključen u cijeli projekt, preko Nikoline Ribarić i Domagoja Šlata, sa svojim profesionalnim angažmanom i radom na projektu, do Sanje Sertić, koja je prepoznala cijeli projekt i uključila ga u kurikulum naše škole.

Upravo ova suradnje i zajednički rad na ovom projektu, primjer su uvažavanja različitosti svakog pojedinca njegove osobitosti i zajedničkog doprinosa da se uči, odgaja i živi zajedništvo u stvaranju boljeg sutra.

“Jer, iako je moja ideja i cijeli projekt zaista u cijelosti pozitivan i konstruktivan, ostao bi samo slovo na papiru, bez uključivanja i podrške svih Vas!” – poručila je, zaključno, gospođa Agostini.

Komentari:

Oznake

Adblock detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa