Jaska i okolicaVijesti

Jastrebarsko dobiva posebno vozilo za održavanje sustava odvodnje

Gradska tvrtka Vode Jastrebarsko, uskoro će na raspolaganju imati vozilo za održavanje sustava odvodnje na području aglomeracije Jastrebarsko. Vozilo, vrijedno više od 2 milijuna i 800 tisuća kuna, nabavlja se u okviru EU projekta ‘Naša voda, naša budućnost’ a koristiti će se za održavanje kanalizacijskog sustava, čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi, te njihovo transportiranje do mjesta deponiranja.

Drugim riječima, djelatnici tvrtke Vode Jastrebarsko, sami će moći održavati postojeću i novosagrađenu kanalizacijsku mrežu, te građanima koji nemaju javne odvodnje prazniti septičke jame.

Posebna nadogradnja vozila omogućava istovremeno ispiranje i uklanjanje nečistoća, koje se pomoću vakuum-pumpe spremaju na siguran način, bez izlijevanja u poseban spremnik, a zahvaljujući mogućnosti zaokretanja, moći će doprijeti do svakog mjesta.

“Nabava vozila značajan je dio projekta ‘Naša voda, naša budućnost’ koji će unaprijediti naše usluge i omogućiti nam veću fleksibilnost i samostalnost u radu. Vozilo je u skladu s najvišim standardima u zaštiti okoliša, a svojim naprednim karakteristikama znatno će doprinijeti poboljšanju sustava odvodnje naše aglomeracije”, ističe Mario Brnabić, direktor tvrtke Vode Jastrebarsko. Brnabić ujedno podsjeća da se aktivnosti projekta odvijaju prema planiranoj dinamici, te da su pojedini objekti već izgrađeni ili su pred završetkom izgradnje, poput vodosprema Draga Svetojanska, Jurjevčani II i Hrašće, te kolektora D1.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close