Jaska i okolicaVijesti

Jastrebarsko na 7. mjestu po stopi odvojeno prikupljenog otpada

Prema podacima Agencije za zaštitu okoliša i prirode, Jastrebarsko se nalazi među TOP 10 hrvatskih gradova po postotku odvojeno prikupljenog otpada (31,7%.), točnije na 7. mjestu.

Agencija za okoliš i prirodu objavila je preliminarne podatke o odvojenom prikupljanju otpada u jedinicama lokalne samouprave u 2018., prema kojima je u Hrvatskoj ukupno, u okviru javne usluge u svim općinama i gradovima prikupljeno 1.157.120,97 tona miješanog komunalnog otpada te 117.708,57 tona odvojeno sakupljenog komunalnog otpada. Od 558 jedinica lokalne samouprave tek ih je 13 dostiglo propisanu stopu od 50% odvojeno prikupljenog otpada, i to 11 općina i tek dva grada – Krk i Prelog. Blizu željene stope od 50% je i Jastrebarsko.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel smatra da su sami Jaskanci najzaslužniji za takav rezultat.

“Sortiranjem i odlaganjem pojedinih vrsta otpada na za to predviđena mjesta, građani uvelike sudjeluju u brizi o čistom okolišu. Stoga su upravo oni najzaslužniji što smo među najnaprednijim gradovima u Hrvatskoj sa najvećom stopom odvojeno prikupljenog otpada” – poručio je te dodao da su uz sve što je do sad već poduzeto na zaštiti i očuvanju našeg čistog i prirodnog okoliša, u Gradu spremni i novi projekti koji će se provoditi u cilju daljnje zaštite okoliša i održivog razvoja.

Foto
Grad Jastrebarsko

Povezane vijesti

Back to top button