192/193 infoJaska i okolicaVijesti
Izdvojeno

JASTREBARSKO | Požar obiteljske kuće u Bakačevoj; na intervenciji 27 vatrogasaca, korištena i dizalica HEP-a

Jučer u 16:40 sati buknuo je požar na krovištu obiteljske kuće u Bakačevoj ulici u Jastrebarskom. Odmah po dojavi gradskom vatrogasnom zapovjedniku Vedranu Boričeviću, na intervenciju je izašla vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarsko sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara, autocisternom i vozilom za prijevoz vatrogasaca sa ukupno 13 vatrogasaca koja je na mjesto intervencije stigla za nešto više od 5 minuta od dojave.  Nakon izvida zapovjednika intervencije Nikole Lackovića zatečen je požar potkrovlja kuće u razbuktaloj fazi, te se pristupilo gašenju požara kombiniranom unutarnjom i vanjskom navalom. Na zahtjev vatrogasaca na požarište su stigli i djelatnici HEP-a kako bi isključili napajanje objekta električnom energijom zbog sigurnosti vatrogasaca, te djelatnika Montcogim plinare kako bi isključili opskrbu plinom na objektu, izvijestili su iz VZG Jastrebarsko.

Vatrogasnim snagama na terenu u pomoć su pristigle i postrojbe DVD-a Cvetkovićsa s vatrogasnim vozilom za gašenje požara i kombi vozilom i 12 vatrogasaca, te vatrogasci DVD-a Gornji Desinec sa kombi vozilom i 2 vatrogasca koji su na intervenciju dostavili dodatne aparate za zaštitu dišnih organa.

U zahtjevnoj vatrogasnooj intervenciji u gašenju je pomogla i platforma djelatnika HEP-a iz koje je s veće visine izvršeno gašenje krovišta kuće, te otvaranje dijela limenog krovišta kuće kako bi se požar mogao što prije ugasiti. Požar je lokaliziran nakon otprilike sat cremena, dok je saniranje i potpuno gašenje potrajalo sve do iza 20 sati.

Foto: slušatelj Radio Jaske

Građani koji su se zatekli na mjestu događaja bili su zatečeni prizorom i rekli kako je “buktinja izgledala strašno”, a o čemu svjedoči fotografija koju su s građanima podijelili u DVD-u Jastrebarsko.

Foto: DVD Jastrebarsko, situacija na terenu u 17:24 sati

Materijalna šteta na objektu je velika, ozlijeđenih nije bilo, a sam uzrok požara i nastala šteta znati će se nakon očevida kojeg su obavili djelatnici PP Jastrebarsko.

Vatrogasce na terenu za vrijeme intervencije pratio je  i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close