SportVijesti

Jastrebovi peti ekipno na Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu

U nedjelju je održan odgođeni Zagrebački proLJETNI polumaraton, a peto izdanje ovog atletskog događanja ujedno je i bilo 9. Prvenstvo Balkana te pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. Netipičan rani start, kako bi se izbjegle vrućine nije spriječio da članovi AK “Jastreb 99” ponovno budu izvrsni.

Kristijan Rubinić zauzeo je odlično 5. mjesto na Prvesntvu Hrvatske, a pravo iznenađenje priredio je Josip Španić koji u svom prvom nastupu na polumaratonu išao ispod 4 min po kilometru, te na kraju završio na 26. mjestu. Solidan nastup imao je i Robert Režek koji je zauzeo 34. mjesto, a kod žena najbolja je bila Zorica Cvanciger na 18. mjestu.

Jastrebovi su se ekipno u sastavu Režek, Rubinić i Španić plasirali na 5. mjesto. Od ostalih natjecatelja jaskanskog atletskog kluba na Zagrebačkom nedjeljnom polumaratonu još su nastupili: Marija Simeonov, Marko Gorenc, Krunoslav Kokot, Krešimir Radelja, Domagoj Purić, Stjepan Jandrečić i Nikola Hrković.

U ceremoniji proglašenja najboljih, podijeljene su i nagrade za najuspješnije u Hrvatskoj cestovnoj ligi i kupu za 2019 godinu. Nikola Hrković dobio je nagradu za 1.mjesto u kategoriji M35, a Zorica Cvanciger za 2. mjesto u kategoriji Ž40.

Povezane vijesti

Back to top button