SportVijesti

Javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u sportu za 2019. godinu

Do 18. siječnja otvoren je javni poziv Sportske zajednice Grada Jastrebarskog za sufinanciranje javnih potreba u sportu za 2019. godinu.

Javni poziv namijenjen je sportskim udrugama koje su članice jaskanske Sportske zajednice i koje uredno posluju, a od ove godine, u sustav financiranja po prvi puta ušle su i Svetojanske mažoretkinje, te se u financiranje vratio Rukometni klub Jaska.

Inače, po prvi puta u povijesti Sportske zajednice, od ove će se godine poticati izvrsnost sportaša i školovanje trenera. Naime, u financijskom planu, dodana je stavka Poticanje i razvoj kvalitete sporta na području Grada Jastrebarskog, a u Zajednici ističu da je cilj, u skladu s mogućnostima, financijski pomoći svakom sportašu, treneru ili studentu kineziologije u njihovom nastojanju da se školuju ili natječu na državnoj, ali i međunarodnoj razini ako se za to ukaže prilika.

Dodajmo i da je u zadnje tri godine, iz gradske Sportske zajednice, zbog neaktivnosti udruga i zbog toga što pravno, odnosno zakonski nisu više postojale, isključeno ukupno 16 sportskih udruga. Na posljednjoj sjednici skupštine, tako je iz Registra članica Sportske zajednice izbrisana Škola nogometa NK Vinogradar te NK Dinamo Vukšin Šipak.

“Brisanje svih neaktivnih udruga važan je uvjet normalnog funkcioniranja Zajednice i ostvarivanja potrebnog kvoruma prilikom sazivanja sjednica Skupštine.” – priopćili su iz Sportske zajednice, koja odnedavno ima novog dopredsjednika, odnosno člana Upravnog odbora. Naime, nakon neopozive ostavke Romana Rodića, na dužnost dopredsjednika izabran je Ivan Hodak iz karate kluba Jastreb, a za novog člana Upravnog odbora Tomislav Matek, predsjednik NK Desinec. Oni će te funkcije obavljati do kraja mandata, odnosno do mjeseca svibnja kada će se birati novo vodstvo Sportske zajednice.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close