Jaska i okolicaVijesti

Javni pozivi za financiranje udruga

Početkom svake pa tako i ove godine, Grad Jastrebarsko objavljuje javne pozive za financiranje udruga, pa su ovih dana objavljeni pozivi namijenjeni sufinanciranju projekata udruga iz područja društvenih djelatnosti, kulture i sporta za 2021. godinu.

Za aktivnosti udruga društvenih djelatnosti namijenjeno je 360 tisuća kuna, a za sufinanciranje projekata, odnosno programa ili manifestacija iz područja društvenih djelatnosti mogu se javiti udruge iz različitih područja, od zaštite i promicanja ljudskih i prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, preko starijih i nemoćnih, manjinskih društvenih skupina do promicanja vrijednosti Domovinskog rata, kao i promicanja borbe protiv nasilja i diskriminacije, prevencije i borbe protiv svih oblika ovisnosti, razvoja demokratske političke kulture, te zaštite okoliša i prirode, održivog razvoja i drugog.

Financiranju projekata, odnosno programa ili manifestacija udruga u kulturi, što uz ostalo, podrazumijeva izdavanje časopisa te organiziranje izložbi i manifestacija muzejsko – galerijske, likovne, fotografske i filmske djelatnosti, te glazbeno – scenske umjetnosti, kazališnog amaterizma i drugog, namijenjen je iznos od 400 tisuća kuna.

Među brojnim uvjetima koje moraju ispunjavati udruge koje se javljaju na ove javne pozive, su i transparentno i uredno poslovanje te nepostojanje dugovanja prema gradu i državi. Rok za dostavu prijava je 15. prosinca ove godine ili do utroška sredstava.

Javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u sportu za 2021. godinu, na koji se mogu javiti sportske udruge koje su članice Sportske zajednice otvoren je do 3. veljače.

Povezane vijesti

Back to top button