SportVijesti

Josip Glasnović izjednačio svjetski rekord i izborio nastup na Olimpijskim igrama!

Aktualni olimpijski pobjednik u trapu, hrvatski strijelac Josip Glasnović osvojio je zlatnu medalju na natjecanju Svjetskog kupa u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Glasnović je u kvalifikacijama izjednačio svjetski rekord sa svih 125 pogođenih meta, a potom u finalu bio bolji u raspucavanju za zlato od Tajlanđanina Savatea Sresthaporna.

U finalu su njih dvojica prvo pogodili 47 od 50 meta te izborili raspucavanje za zlato. Tamo je Josip pogodio devet, a tajlandski reprezentativac osam meta. Treće mjesto osvojio je Nijemac Paul Pigorsch.

Uz olimpijskog pobjednika iz Rio de Janeira 2016. godine, od hrvatskih reprezentativaca nastupili su još Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz, ali su ostali bez nastupa u finalu. Anton Glasnović je sa 120 pogođenih meta osvojio 31. mjesto, a Cernogoraz je sa 119 pogodaka bio 48. u kvalifikacijama u kojima su nastupila 142 strijelaca.

Josip Glasnović je pobjedom u Al Ainu izborio nastup na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju i četvrti je hrvatski strijelac kojemu je to uspjelo. Prije njega, nastup u Tokiju već su osigurali Snježana Pejčić, Petar Gorša i Miran Maričić. Glasnović će u Tokiju nastupiti na svojim trećim olimpijskim igrama.

Na prepunom Štrosu dočekan zlatni olimpijac Josip Glasnović! | AUDIO, VIDEO i FOTO

Povodom velikog uspjeha, na društvenoj mreži facebook oglasila se Josipova supruga Ana Došen Glasnović, inače Jaskanka.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close