Jaska i okolicaVijesti

Josip Rajaković trijumfirao na izložbi vina “Zlatna vina Alpe Adria 2018.”

Na međunarodnoj izložbi vina “Zlatna vina Alpe Adria 2018.”, održanoj protekloga vikenda u Đurđevcu, najbolje ocijenjeno vino, odnosno šampion izložbe i dobitnik velike zlatne medalje – bilo je predikatno vino Traminac, izborna berba prosušenih bobica iz 2016. , proizvođača Josipa Rajakovića iz Krašića.

Veliku zlatnu medalju, Rajaković je dobio i za Sauvignon iz 2016., tako da je, od ukupno tri velike zlatne medalje, on osvojio čak dvije!

Manifestacija “Zlatna vina Alpe Adria 2018.” okuplja vinare s najbolje ocijenjenim vinima, dakle, zlatna vina na izložbama vina u regijama zemalja članica Saveza i šire. Vina je ocjenjivalo međunarodno ocjenjivačko povjerenstvo, predvođeno predsjednicom – docenticom doktoricom Ana-Marijom Jagatić Korenika, koja je rekla da je pravi izazov ocijeniti vina koja već imaju zlatno odličje s neke izložbe.

Inače, ove je godine ukupno pristiglo 45 vina, od čega 44 mirna i jedno pjenušavo. Najviše prijavljenih vina bilo je iz Hrvatske, pa Mađarske i Austrije, a većina ih je bila bijela. Prema ocjenama, dodijeljene su tri velike zlatne medalje, te 20 zlatnih, 19 srebrnih i dvije brončane medalje.

Trijumfirao je Krašićanac Josip Rajaković, koji je dobio dva velika zlata za predikatni traminac i sauvignon. Međunarodna izložba vina “Zlatna vina Alpe Adria 2018.” održava se sa ciljem promocije vina, vinara i vinorodnih područja u regijama članicama Saveza Alpe Jadran, ali i povezivanja proizvođača vina s ugostiteljima, hotelijerima i vlasnicima vinarija.

IZVOR
kckzz.hr
Oznake

Slična tema:

Close