SportVijesti

Jubilarni 10. Memorijalni vatrogasni malonogometni turnir Darijo Kličković

Održan je 10. po redu “Memorijalni vatrogasni malonogometni turnir Darijo Kličković” kojeg tradicionalno organizira DVD Cvetković. U sportskoj dvorani Srednje škole Jastrebarsko u subotu se natjecalo 15 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava (Volavje, Petrovina, Domagović, Trstenik, Granešina, Sarvaš, Gornji Desinec, Pavučnjak, Bobovec, Ostrna, Stankovo, Jastrebarsko, Zdihovo, Cvetković 1 i 2) te ekipa SBO Slunj i ekipa SBO Slunj – kolege pokojnog Darija koji se svake godine odazovu.

Nakon kvalitetnih, uzbudljivih i rezultatski neizvjesnih utakmica, u finalu su se susrele ekipe DVD-a Pavučnjak i ekipa SBO Slunj. Bolje su se snašli momci iz Pavučnjaka i rezultatom 2:0 osvojili naslov pobjednika. Treće mjesto pripalo je ekipi DVD-a Bobovec, koja je bila bolja od kolega vatrogasaca iz Gornjeg Desinca.

Najbolji strijelac bio je Josip Jurinić iz DVD-a Zdihovo, a pehar za najboljeg vratara (kojeg na ovom turniru nitko ne može osvojiti), tradicionalno je dodijeljen sinovima pokojnog Darija kličkovića, Matiji i Dominiku.

DVD Pavučnjak, kao pobjednik turnira, u vlasništvo je dobio prijelazni pehar, a ekipa SBO Slunj, kao i svaki put do sada kad im je pripalo jedno do prva tri mjesta, osvojenu vatrogasnu opremu darovali su, ovaj put ekipi DVD-a Sarvaš koja je na turnir doputovala iz Osijeka.

Turnir se održao pred dobro popunjenim tribinama i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela, a svih 40 utakmica proteklo je u fair play ozračju što je, uz poticanje mladih za uključivanjem u rad doborovoljnih vatrogasnih društava, cilj turnira koji je posvećen tragično preminulom članu DVD-a Cvetković, Dariju Kličkoviću, dočasniku i instruktoru Hrvatske vojske na kojeg uspomenu njegovi prijatelji čuvaju organiziranjem ovog turnira.

Turnir su uveličale Svetojanske mažoretkinje, a podršku je svojim dolaskom dao zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je uz organizatore najboljima uručio nagrade.

Predsjednik DVD-a Cvetković, Mladen Boričević, uz riječi zahvale Gradu Jastrebarskom i svima koji pomažu realizaciju turnira, najavio je i 125. obljetnicu cvetkovačkog DVD-a ove subote, 1. prosinca od 18 sati u prostorijama DVD-a.

Sličan sadržaj

Back to top button