Jaska i okolicaVijesti

Jubilarni 10. poetsko-glazbeni program “Svetom Duhu na čast”

Jaskanski Ogranak Matice hrvatske u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko ovog petka, 29. svibnja organizira jubilarni, 10. poetsko-glazbeni program pod nazivom “Svetom Duhu na čast”.

Ovaj program se tradicionalno upriličuje povodom i uoči blagdana Duhova, prethodnih 9 godina održavao se u kapeli Sv. Duha u centru grada, biseru crkvene arhitekture koji se spominje već sredinom 14. stoljeća i koji je privlačio velik broj posjetitelja, ljubitelja poezije i glazbe, od kojih su mnogi tada prvi put zakoračili u ovu jaskansku kapelu. No, zbog već poznatih epidemioloških okolnosti, ali i znatnih oštećenja koja je nažalost kapela pretrpjela u nedavnom zagrebačkom potresu, program će biti održan na prostoru ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom.

U programu koji u petak počinje u 20 h, sudjelovat će Gradsko pjevačko društvo ”Javor”, profesorice Glazbene škole Jastrebarsko, dramski umjetnik Robert Kurbaša, maestro Josip Cvitanović te glumice i glumci Kazališta Škrabe uz goste iznenađenja. Posjetitelje se poziva da uoliko žele, ponesu sa sobom sjedalice, a u slučaju kiše program se seli u župnu crkvu. Ovogodišnji program Svetom Duhu na čast održava se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i jaskanske Župe svetog Nikole biskupa.

Dodajmo i kako kapeli Svetog Duha predstoji sanacija i obnova, pa se ove godine osim ovog programa u njoj neće održati ni tradicionalno Duhovsko bdjenje ni svete mise, koje se u njoj slave na Duhovski ponedjeljak.

Sličan sadržaj

Back to top button