Jaska i okolicaVijesti

Karlo Prepelić – jaskanski učenik 8. razreda državni prvak u eksperimentalnoj fizici!

 

Karlo Prepelić, učenik 8.e razreda jaskanske osnovne škole, državni je prvak u eksperimentalnoj fizici! Na državnom natjecanju iz fizike, koje se od 10. do 13. travnja održavalo u Poreču, Karlo je, naime, u kategoriji samostalnih eksperimentalnih radova bio najbolji!

Karlov rad “Balistika zračne puške”, u izuzetno jakoj konkurenciji ocijenjen je najvećim ocjenama od strane Državnog povjerenstva. Put do tog postignuća bio je dug i zahtjevan, budući da su na početku natjecanja bila prijavljena 54 rada iz cijele države (što je do sada najveći broj prijavljenih radova), a kroz višemjesečni rad Karlo je osigurao prolaz kroz tri eliminacijska kruga, koja su ga dovela do plasmana na Državno natjecanje.

Završno ocjenjivanje provedeno je kroz: prezentaciju, izvođenje rada i obranu rada usmenim odgovorom pred Državnim povjerenstvom, te u završnici predstavljanjem rada pred svim sudionicima iz obje kategorije Natjecanja.

Osim natjecanja u eksperimentalnoj fizici, održano je i natjecanje u kategoriji znanja fizike, na kojem je Višen Pavlica, učenik 8.f razreda jaskanske osmoljetke, osvojio 6. mjesto, čime je ujedno osvojio i II. Nagradu koja se dodjeljuje u toj kategoriji natjecanja, te mu je Državno povjerenstvo dodijelilo pozive na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih (u Dohi, u Kataru) ove godine), te za Prirodoslovnu olimpijadu Europske unije 2020.

“Ovo su, do sada, najbolja postignuća naših učenika u polju fizike.” – priopćila je Osnovna škola Ljube Babića, čestitavši svojim učenicima Karlu i Višenu, te njihovoj mentorici, profesorici fizike Ireni Peruš, koja je sa svojim učenicima i prijašnjih godina ostvarivala izvrsne rezultate na državnim natjecanjima iz fizike.

foto, Osnovna škola Ljubo Babić:

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close