Jaska i okolicaVijesti

KLINČA SELA: Rješava se problem nadvožnjaka preko pruge u Zdenčini

Općina Klinča Sela objavila je da je vidiku rješenje problema nadvožnjaka preko pruge u Zdenčini, te da je održan sastanak s projektantima i predstavnicima HŽ-a. Stanovnici Klinča Sela, naime, već dugi niz godina traže izgradnju nadvožnjaka preko pruge u Zdenčini, tim više što su izrazite gužve na pružnom prijelazu dodatno naglašene u ljetnoj sezoni, kada dio turista izbjegava gužve na naplatnim kućicama u Lučkom.

Kako bi potaknula rješavanje tog problema, Općina je naručila Prometni elaborat brojanja i analize prometa na potezu Županijske ceste od čvora Zdenčina do Karlovačke ceste, temeljem kojeg je uputila zahtjev Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije za prekategorizaciju 2,3 km Županijske ceste u državnu cestu. U veljači ove godine ministar Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture – Oleg Butković donio je Odluku o razvrstavanju javnih cesta, kojom se cesta od čvora Zdenčina do Karlovačke ceste prekategorizira iz Županijske u državnu cestu.

Promjenom nadležnosti upravljanja cestom sa Županije na državnu razinu, obaveza je i adekvatnog rješavanja pružnih prijelaza. Nadvožnjak preko pruge se projektira i usklađuje s Općinskim projektima, povodom čega je održan sastanak sa projektantima i predstavnicima HŽ-a. Prilikom toga je utvrđeno da elementi budućeg nadvožnjaka trebaju osigurati nesmetani promet u sporedne ulice, Petra Svačića u Zdenčini i buduću pristupnu cestu za Radnu zonu Klinča Sela, koja je u fazi izdavanja lokacijske dozvole, a trebala bi prolaziti po trasi II. Kolodvorskog odvojka.

Osim planiranog nadvožnjaka, projektom će biti obuhvaćeno pedesetak parkirnih mjesta za putnike koji putuju vlakom.

“Cjelovito rješenje prekategorizacije Županijske ceste, novoizgrađeni vodoopskrbni cjevovod za gospodarske zone i budući nadvožnjak preko pruge veliki su infrastrukturni preduvjeti koji će osigurati daljnji razvoj Općine” – istaknuo je načelnik Općine Miljenko Vučković.

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close