Jaska i okolicaSportVijesti

Klinčaselske mažoretkinje ostvarile najveći uspjeh u povijesti kluba

S državnog prvenstva mažoretkinja, održanog proteklog vikenda u Župi Dubrovačkoj, Klinčaselske mažoretkinje vratile su se sa 6 odličja, što je njihov nezapamćeni uspjeh i definitivno najveći u povijesti kluba. Natjecale su se u formacijskom i neformacijskom dijelu programa kategorija štapa i palica.

U kategoriji palice, juniorke su osvojile zlatnu medalju, nastavivši tako niz od prošle godine, kad su (također) bile prvakinje Republike Hrvatske u toj kategoriji. Juniorski solo, Elizabeta Pavić, u istoj je kategoriji osvojio srebrnu medalju, a srebro je osvojio i juniorski sastav u kategoriji štap, što je Klinčaselskim mažoretkinjama prva timska srebrna medalja u iznimno teškoj kategoriji.

Uz jednu zlatnu i dvije srebrne medalje, Klinčaselske mažoretkinje osvojile su i tri bronce. Priskrbio ih je juniorski solo, Viktorija Ječić. Nadalje, Kadetski sastav Klinčaselskih mažoretkinja se kvalificirao na europsko prvenstvo mažoretkinja, koje se ove godine održava u Sokobanji u Srbiji.

Brončane medalje u neformacijskom dijelu programa osvojile su i Mia Lojen – sa svojim nastupom u kadetskom solu, baš kao i kadetski duo: Lea Lisec i Doria Rudar, dok se Mariela Marčinković nastupom u kadetskom solu kvalificirala također na europsko prvenstvo.

“Ovo je ogroman poticaj za daljnji rad, a iz godine u godinu naše djevojke nižu iznimne i sve veće uspjehe”

– poručili su povodom najnovijih uspjeha svojih članica iz udruge Klinčaselske mažoretkinje.

Povezane vijesti

Back to top button