192/193 infoVijesti

Kod Slunja: 60-godišnji Srbin u kombiju švedskih tablica prevozio 23 strana državljana

Policijski službenici PU Karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Srbije.

Naime, u ponedjeljak 4. lipnja na području Slunja, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo švedskih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Srbije. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 60-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombi vozilu prevozio 23 strana državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvu, objavila je PU Karlovačka.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close