Jaska i okolicaVijesti

Komunalna naknada diljem zemlje poskupljuje, no u Jaski ostaje ista

Diljem Hrvatske, u brojnim gradovima i općinama od 1. siječnja iduće godine doći će do poskupljenja komunalne naknade i to od 10 pa čak do 30%. Grad Jastrebarsko, na sreću, nije na popisu gradova čija su Gradska vijeća ovih dana izglasala povećanje vrijednosti boda za obračun te naknade, koju, podsjetimo, plaćaju vlasnici ili korisnici stambenog, poslovnog, garažnog i građevinskog prostora.

Komunalna naknada je strogo namjenski prihod koji služi građenju i održavanju komunalne infrastrukture. Vrijednost boda za obračun na području grada Jastrebarskog, u prvoj zoni, mjesečno iznosi 0,46 kuna po m² korisne površine, a novi Zakon (umjesto na mjesečnoj) određuje obračun na godišnjoj razini, pa su mnogi gradovi i općine mijenjajući Odluku ujedno i promijenili, odnosno povećali vrijednost boda za obračun.

Jaskansko Gradsko vijeće, također je, sukladno Zakonu, na prošlotjednoj sjednici usvojilo novu Odluku o određivanju vrijednosti boda komunalne naknade, ali njome izdavanja za tu namjenu neće porasti.

Novu odluku, gradskim je vijećnicima pojasnila pročelnica Irena Strmečki Šlat:

 

Odluku o određivanju vrijednosti boda komunalne naknade gradski su vijećnici usvojili jednoglasno.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close