Jaska i okolicaVijesti

Koncert Baletnog studija Jastrebarsko praznik za oči i uši

“Svečanost baleta i glazbe” još je jedno događanje kojim je Baletni studio Jastrebarsko obilježio 20 godina svog uspješnog djelovanja u našem gradu.

Svečanost je održana prošle subote u Glazbenoj školi, a u programu su pored ostalih sudjelovale balerine koje uz balet, pohađaju i Glazbenu školu. Kao posebni gosti nastupili su solisti i prvaci Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, pa se može reći da je subotnji program uistinu bio praznik za oči i uši. Najzaslužnija za to je voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko Svetlana Lukić, s kojom je nakon “Svečanosti baleta i glazbe” razgovarao naš novinar Zdenko Vuković Cena:

 

U programu “Svečanost baleta i glazbe” nastupile su mlade i talentrine balerine: Antonija Juraj, Katarina Bužić i Laura Đud, potom balerine koje su ujedno i polaznice Glazbene škole: Paula Golub i Antonija Juraj na violini, zatim mlada sopranistica Ljubica Nikolić, uz klavirsku pratnju profesorice Elizabete Skobe, te kvartet saksofona pod vodstvom Gorana Jurkovića.

Nastupili su i solisti i prvaci baleta zagrebačkog HNK-a, kojima je Svetlana Lukić uputila posebne riječi zahvale:

 

S novim iznenađenjima Baletni će se studio jaskanskoj publici predstaviti krajem studenog i početkom prosinca s najljepšim i najpoznatijim božićnim baletom, dječjom predstavom Orašar.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close