Jaska i okolicaVijesti

Kreću radovi na izgradnji sanitarne kanalizacije u naselju Donja Reka

U ponedjeljak kreću radovi na izgradnji sanitarne kanalizacije naselja Donje Reke u okviru projekta Naša voda, naša budućnost. Predviđeno je da radovi traju do 28. kolovoza 2019., a za to će vrijeme biti uspostavljena privremena regulacija prometa.

Spomenuti radovi obuhvaćaju polaganje kanalizacijskih cijevi te će biti izvedeni u naselju Donja Reka u trupu nerazvrstane ceste te na županijskoj cesti. Pojedine dionice nerazvrstanih cesta zatvarat će se sukladno fazama izvođenja radova te će tako na određenom dijelu prometnice, na kojoj se u tom trenutku izvode radovi, promet biti obustavljen radnim danom i subotom od 7 do 17 sati, uz omogućen prolaz interventnim vozilima.

Promet na županijskoj cesti, na kojoj će se izvoditi spajanje novih priključaka na već postojeći kolektor, organizirat će se naizmjeničnim propuštanjem vozila po slobodnoj traci, uz regulaciju prometa gradilišnim semaforom.

Projekt Naša voda, naša budućnost započeo je u listopadu 2017. godine i obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 170 milijuna kuna, a 72% neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020, dstatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i tvrtka Vode Jastrebarsko.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close