Jaska i okolicaVijesti

Kroz igrokaz vrtićki mališani učili o važnosti brige za okoliš i razvrstavanje otpada | audio, foto, video

U sklopu EU projekta #JArecikliram jutros je kroz dječji igrokaz održana edukacija djece o važnosti brige za okoliš i razvrstavanje otpada. Ispred dječjeg vrtića Radost, pedagoginja Marija Svoboda, za naš je medij neposredno pred početak predstave rekla:

 

Opširnije o projektu, ispred grada Jastrebarskog, voditeljica projekta Maja Rožić:

Predstavu Gradskog kazališta Jastrebarsko ‘Fran i eko dan’ osmislila je Daniela Bobinski koja je na jutrošnjem igrokazu igrala glavnu ulogu – Frana, dok su Vesna Navoj, Snježana Janković i Smiljana Popović igrale uloge zelenog, plavog, odnosno žutog koša za smeće, u koje je Fran, uz pomoć djece vrtića u Gornjem Desincu sortirao razno razne vrste otpada.

Eko predzanak dugi je niz godina simbol Dječjeg vrtića Radost. Više o eko aktivnostima vrtića koja traju već 13 godina – pedagoginja Marija Svoboda:

 

Kazala nam je jutros pedagoginja Marija Svoboda i za kraj dodala:

 

A prvo po redu sljedeće vrtićko događanje je tradicionalna dječja olimpijada i Projektni dan Dječjeg vrtića Radost. Marija Svoboda:

 

Osim današnjeg eko igrokaza, u sklopu EU projekta #JArecikliram još će biti aktivnosti za djecu, kaže nam voditeljica Maja Rožić:

 

Dakle, projekt traje još narednih 9 mjeseci, a Maju Rožić pitali smo što je sve realizirano do sada?

 

Današnja eko tema projekta, igrokaz u Područnom vrtiću u Gornjem Desincu, bio je vrlo zanimljiv tamošnjim mališanima koji su i zapjevali u nekoliko navrata, uz pjesmu “Hvala”, te uz himnu vrtića “Ljepota života” koju potpisuje Danica Divjak. Djelić atmosfere s jutrošnjeg eko igrokaza donosimo u videu (HD).

Filip Popović

digital freak, na Radio Jaski u više uloga, oženjen, otac dva gremlina, završio financije no privlačniji mu je nemir lokalne novinarske redakcije, genetski brz na jeziku i s desnom rukom na srcu

Slična tema:

Back to top button