Jaska i okolicaVijesti

Kroz radionice Gradskog društva Crvenog križa ukupno educirano 265-ero učenika

Povodom Svjetskog dana prve pomoći, koji se obilježava druge subote u mjesecu rujnu, Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko tradicionalno je obišlo i posjetilo prve razrede na području grada Jastrebarskog i susjednih općina Klinča Selo, Krašić, Pisarovina i Žumberak.

Ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći obilježavao se pod motom: Budi heroj, spašavaj živote!, pa su organizirane radionice s ciljem popularizacije prve pomoći i ukazivanja na važnost pravodobne i na pravilan način pružene prve pomoći. U razdoblju od 13. do 26. rujna, u 4 osnovne i 13 područnih škola, putem radionica o prevenciji nesreća u prometu za djecu prvih razreda uz pomoć slikovnice iz edicije Pomozimo medi Jurici “Na putu do škole”, educirano je više od 260-ero prvašića.

Radionice su provedene u: OŠ “Ljubo Babić” u Jastrebarskom i područnim školama: Domagović, Desinec, Čeglje, Sveta Jana, Petrovina, Volavje, Cvetković i Plešivica, gdje je sudjelovalo ukupno 145-ero učenika; potom u OŠ “Klinča Sela” i područnim školama Repišće i Kupinec, gdje je sudjelovalo 59-ero učenika; u OŠ “Vladimira Nazora” u Pisarovini i pripadajućim područnim školama Bratina i Donja Kupčina gdje je sudjelovalo 35-ero učenika i u OŠ Kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću i područnoj školi Vukšin Šipak gdje je sudjelovalo 26-ero učenika.

Kroz radionice je ukupno educirano 265-ero učenika prvih razreda osnovne škole.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close