Jaska i okolicaVijesti

KUD Sveta Jana proslavio 40. rođendan | audio, foto

Povodom 40. obljetnice društva, cjelovečernji koncert u subotu je u Jastrebarskom održao KUD Sveta Jana. Sportskom dvoranom Srednje škole odzvanjao je gromoglasni pljesak uz ovacije i oduševljenje mnogobrojne publike, koja je s puno emocija pratila nastupe svetojanskih folkloraša koji su pokazali da znaju plesati i slavonske i pokupske i međimurske i baranjske i bunjevačke i splitske plesove, kao i poskočicu linđo. Publika je bila oduševljena:

 

Od 4 desetljeća koliko vetojanski KUD djeluje, 39 godina predsjednik je Nikola Ivčec. “Tijekom svih 40 godina bili smo aktivni, ponosni smo na to! Ostvarili smo preko 1.200 nastupa, u Hrvatskoj gotovo da i nema mjesta gdje nismo bili, obišli smo Europu, gostovali smo u Kanadi.” – podsjetio je Ivčec.

foto: ZG županija

 

foto: ZG županija

 

foto: ZG županija

 

foto: ZG županija

 

foto: ZG županija

 

foto: ZG županija

 

foto: ZG županija

 

foto: ZG županija

 

KUD Sveta Jana trenutno ima 76 aktivnih članova koji pjevaju i plešu u dječjoj, srednjoj i najstarijoj, veteranskoj skupini. KUD ima i dva tamburaška sastava, koji su također nastupili na slavljeničkom koncertu. Tamburaše vodi Mario Belan koji potpisuje i većinu glazbenih obrada subotnjeg koncerta. S njim, kao i s folklornom voditeljicom – Sandrom Sekula, nakon koncerta razgovarao je naš novinar Zdenko Vuković Cena:

 

Svetojansko kulturno-umjetničko društvo ne žali ni truda ni vremena uloženog u očuvanje narodne pjesme, plesa i običaja svoga, ali i svih krajeva Hrvatske.

foto: ZG županija

 

Njihov nastup s oduševljenjem su u subotu pratili i čelnici grada, kao i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, te saborski zastupnik Mihael Zmajlović:

 

Na obljetničkom koncertu bio je i svetojanski župnik Josip Gonan:

 

40. rođendan KUD-a Sveta Jana proslavljen je i uz tortu sa simbolična četiri kata, te malim Svetojancima u narodnim nošnjama, što daje nadu da za očuvanje tradicije i običaja u Svetoj Jani ne treba brinuti.

KUD Sveta Jana

 

foto © Radio Jaska:

Povezane vijesti

Back to top button