I7BORI

LOKALNI IZBORI | Tko će “u ring” s Novoselom?

Do lokalnih izbora dijeli nas tek nešto više od stotinu dana, no u gradu Jastrebarskom, službenih informacija o izbornim kandidatima još uvijek nema.

Izbori za gradonačelnika, najvjerojatnije će se svesti samo na dva imena.

Aktualnom SDP-ovom gradonačelniku Zvonimiru Novoselu suprotstavit će se, kako sada stvari stoje, samo HDZ-ov kandidat, no njegovo (ili njezino) ime, ta stranka još ne otkriva.

Što se ostale jaskanske oporbene politike tiče, gotovo da se nema što reći. I narodnjaci i pravaši i laburisti su se raspali, a HSS, nakon što je na nacionalnoj razini sklopio koaliciju sa SDP-om, na jaskanskom se području, gdje je u koaliciji s HDZ-om, posve pasivizirao.

Prema nekim informacijama, ta će stranka na razini Zagrebačke županije, na predstojeće izbore sa SDP-om, pa će HSS-ov Stjepan Kožić, koji je prije 16 godina župan postao zahvaljujući podršci lijeve političke opcije, a nakon što je zadnjih 8 godina na toj funkciji bio zahvaljujući podršci HDZ-a, u borbu za novi (peti!) mandat sada sa SDP-om.

Inače, Zagrebačka se županija, prema pisanju jednih dnevnih novina, uz Vukovarsko-srijemsku, smatra HDZ-ovim kriznim žarištem, jer nema kandidata za župana. Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, koji je predsjednik županijskog HDZ-a postao zahvaljujući i obećanju da će biti kandidat za župana, sada od te kandidature bježi, jer želi u ponovnu, očito izvjesniju, utrku za velikogoričkog gradonačelnika. Navodno je otpala i moguća kandidatura dugogodišnjeg županijskog vijećnika Damira Mikuljana, tako da je HDZ u intenzivnoj potrazi za kandidatom za župana.

Do izbora je samo 117 dana, a niti na razini Grada, niti Županije, za razliku od prijašnjih izbora, još nisu poznata imena glavnih izbornih kandidata.

Povezane vijesti

Back to top button