Jaska i okolicaOstaloVijesti

Lucija Seničić na operaciju u Švicarsku ide u listopadu

Lucija Seničić, djevojčica je koja boluje od spinalne mišićne atrofije, a mnogi dobri ljudi s područja Jaske i okolice uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja novca.

Naime, bolju kvalitetu života djevojčici trebala je omogućiti operacija kralježnice u Švicarskoj. Nakon prve, Luciji je potrebna još jedna operacija, a trošak je gotovo milijun kuna. Medicinski dio će pokriti HZZO, ali za oporavak liječnici preporučuju da uz Luciju budu i njezini roditelji, zbog čega je i potrebna financijska pomoć.

Planirani boravak u Švicarskoj bio je 52 dana, a s obzirom da je Lucijina majka Renata, djevojačkog prezimena Celić, rodom iz jaskanskog naselja Donja Reka, mnogi naši sugrađani već su se uključili u humanitarnu akciju “Za Lucijinu operaciju”.

Iz redakcije Radio Jaske uputili smo danas poruku podrške cijeloj obitelji i upitali kakva je situacija s Lucijom.

“Evo da Vam javim nažalost loše i tužne vijesti koje su nas snašle.” – počinje odgovor obitelji Seničić.

“Dan prije odlaska u Ževenu na prvu operaciju s Lucijom, moj tata, odnosno Lucijin djed, doživio je teški moždani udar i pao u komu te je bio na aparatima u bolnici Sv. Duh. Tijelo i srce nisu izdržali te je preminuo prošlog ponedjeljka 8. travnja u 18:15 h u bolnici. Zbog iznenadnog događaja i šoka za sve nas, operaciju smo u kontaktu sa klinikom u Ževeni pomaknuli uz njihovo visoko razumijevanje i odgodili za termin koji je jedini bio slobodan u ovoj godini za tako veliku i složenu operaciju, tako da je novi termin dogovoren za 15. 10. 2019. i ako bi sve bilo po planu Lucija bi u Klinici ostala do kraja prosinca.” – javio nam je Igor Seničić loše vijesti zbog kojih je operacija prolongirana.

“Hvala svim ljudima dobrog i plemenitog srca koji su pomogli Luciji, želimo da znaju istinu i kako se stvari odvijaju i kad će biti operacija, a sva prikupljena sredstva na Lucijinom žiro računu se strogo čuvaju za operaciju i boravak u Švicarskoj od 52 dana, samo je sve pomaknuto za 15. listopad 2019. g.” – javljaju nam Renata i Igor Seničić, Lucijini roditelji.

Dodajmo kako je žiro račun otvoren do 1. svibnja te se financijski pomoći obitelji Seničić može donacijom na račun:

Lucija Seničić, IBAN HR9323600003117501678,

uz naznaku “Za Lucijinu operaciju”.

“Hvala još jednom svima na humanosti prema našoj kćeri Luciji Seničić.” – na kraju našeg razgovora poručili su Lucijini roditelji.

Filip Popović

digital freak, na Radio Jaski u više uloga, oženjen, otac dva gremlina, završio financije no privlačniji mu je nemir lokalne novinarske redakcije, genetski brz na jeziku i s desnom rukom na srcu

Sličan sadržaj

Back to top button