Jaska i okolicaVijesti

Luka Vlašić – prva jaskanska beba u 2020. godini

Gradsko vodstvo jučer je posjetilo obitelj Vlašić u Jastrebarskom, koja je od početka ove godine bogatija za jednog novog člana. Njihov Luka je, naime, prvo rođeno dijete u novoj godini na području grada Jastrebarskog, a gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici tradicionalno posjećuju obitelj s prvim rođenim djetetom, pa su tako jučer posjetili mladu obitelj Katarine i Ivana Vlašića koja, uz malenoga Luku koji je rođen 2. siječnja ove godine, imaju četvero djece: Veroniku, Filipa, Emu i Ivana.

Uz poklone svima njima, gradonačelnik Novosel podsjetio je da je tradicionalni posjet obitelji s prvorođenim djetetom u novoj godini običaj prilikom kojeg se roditeljima daje do znanja da Grad vodi brigu o najmlađima. Od 2003. godine iz gradskog je proračuna u svrhu pomoći za opremu novorođenog djeteta isplaćeno oko 6,8 milijuna kuna, za više od 2.300 podnesenih zahtjeva. Za prvo i drugo dijete gradska pomoć iznosi dvije i pol tisuće, a za treće i svako sljedeće dijete 6 i pol tisuća kuna.

U 2019. godini Gradu je podneseno 129 zahtjeva za pomoć za opremu novorođenog djeteta, za što je iz Proračuna isplaćeno 425 tisuća kuna, a do sada tijekom siječnja ove godine pristiglo je 11 zahtjeva. Osim gradske, roditelji novorođene djece mogu ostvariti i županijsku novčanu pomoć.

Foto
Grad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button