Jaska i okolicaVijesti

Mališanima dječjeg vrtića Radost drvene igračke | AUDIO

Dječji vrtić “Radost” Jastrebarsko, od danas je na popisu 90-tak hrvatskih vrtića, čiji se mališani igraju tradicijskim drvenim igračkama.

Na prigodnoj svečanosti u sportskoj dvorani dječjeg vrtića, ravnateljica Jadranka Stojković, prijepodne je, naime, preuzela veliku kutiju takvih igračaka. Riječ je o projektu Etnografskog muzeja i Radija Kaj, pod nazivom “Dajmo djeci korijene i krila.”

 

Realizaciju projekta u Jastrebarskom, omogućila je Zagrebačka županija, u ime koje je igračke uručila zamjenica župana Nadica Žužak:

 

Zajedno sa zamjenicom župana, tradicijske drvene igračke dječjem vrtiću “Radost” uručio je prijepodne i zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat:

 

Primopredaji igračaka nazočila je i autorica projekta – Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja:

 

I, počela je priča pod nazivom “Dajmo djeci korijene i krila”:

 

Ovaj projekt, kao zaštićeno nematerijalno kulturno dobro, nalazi se i na listi UNESCO-a.

 

Autorica projekta “Dajmo djeci korijene i krila” Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja, povodom predaje igračaka istaknula je da su tradicijske igračke sigurno došle na pravo mjesto, jer su prigodni program izveli mališani u narodnim nošnjama, čime su dodatno pokazali da su promicatelji narodne i kulturne baštine.

 

U jaskanskom dječjem vrtiću, novim drvenim, ekološki obojenim igračkama, najprije će se igrati djevojčice i dječaci iz skupine Elmeri, a potom i sve ostale skupine. Osim igračaka, mališani dječjeg vrtića, danas su dobili i prigodni paket Narodnih Novina, te imali priliku gledati dječju predstavu pod nazivom “Vilko i Dlakavi čovjek”.

Foto
Grad JastrebarskoZagrebačka županija

Sličan sadržaj

Back to top button