Jaska i okolicaVijesti
Izdvojeno

Miljenko Pavlaković podnio ostavku i raspustio jaskanski HDZ

Miljenko Pavlaković podnio je sinoć ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Jastrebarsko, te predložio raspuštanje Gradskog odbora, što je i prihvaćeno!

Lokalne stranačke organizacije obično raspuštaju nadležni županijski odbori, no u Jastrebarskom se dogodilo samoraspuštanje. HDZ je rapustio sam sebe!

Pavlakovićeva ostavka očekivala se lani, nakon loših rezultata i gubitka na lokalnim izborima, od kad, zbog narušenih odnosa među članstvom i problema u komunikaciji, na stranačke sastanke neki nisu ni dolazili. I na sinoćnjoj sjednici Gradskog odbora, bilo ih je jedva toliko da ostavka i raspuštanje ogranka, budu pravovaljano izglasani.

Miljenko Pavlaković, na čelu je jaskanskog HDZ-a bio od 2005. godine, a prije dvije godine ponovno je (kao jedini kandidat) izabran za predsjednika na mandat od 4 godine. Zašto se upravo sada, na pola (još jednog, novog) mandata odlučio povući, sinoć nije posebno obrazložio, no njegova “ničim izazvana” ostavka, s odobravanjem je prihvaćena.

Pavlaković je, inače, najdugovječniji HDZ-ov gradski vijećnik, jer je član Gradskog vijeća (prije toga i Općinskog) od 1990. godine. Također je dugogodišnji predsjednik nogometnog kluba Vinogradar.

Nakon ostavke Miljenka Pavlakovića i raspuštanja Gradskog odbora, županijski HDZ morati će sada imenovati povjerenika, koji će raditi na pripremi unutarstranačkih izbora, odnosno konsolidaciji stranke, koja je u Jastrebarskom u oporbi već više od 17 godina.

Priopćenje HDZ-a Jastrebarsko:

Gradski odbor HDZ-a Jastrebarsko 15. veljače je održao sjednicu, a o odlukama sa iste Vas ovim putem obavještavam. Miljenko Pavlaković je podnio ostavku na mjesto predsjednika, a gradski odbor je donio odluku o svojem raspuštanju kako bi se u narednim mjesecima mogli održati unutarstranački izbori o čijem tijeku ćete biti pravovremeno izviješteni.

Luka Cipurić

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close