Jaska i okolicaVijesti

Mirni prosvjed roditelja krašićkih mališana

Najava općine Krašić da do kraja godine, dakle, tijekom mjeseca studenog i prosinca, neće sufinancirati boravak djece u tamošnjem dječjem vrtiću, izazvala je veliko nezadovoljstvo među roditeljima koji će zbog toga, u nedjelju, 29. listopada, od 10 do 12 sati, na središnjem trgu u Krašiću – održati mirni prosvjed.

“Mi roditelji, samo želimo da naša djeca i dalje idu u vrtić, te da nisu niti malo zakinuti u učenju, razmišljanju i igranju. Nitko im nema pravo to oduzeti! Dođite, pokažite da smo svi spremni biti uz mališane!” – poručuju organizatori nedjeljnog prosvjeda u Krašiću, koji smatraju da ukidanje subvencije za vrtić, znači i njegovo zatvaranje.

Organizatori prosvjeda, nadalje, ističu da je to mirni prosvjed bez političkih tema, no cijeloj toj situaciji zapravo je “kumovala” jedino i isključivo politika. Naime, u općinskom proračunu, na stavci sufinanciranja dječjeg vrtića, potrošena su sva planirana sredstva, koja su rebalansom trebala biti povećana, a što zbog različitih političkih opcija koje upravljaju Krašićem, nije učinjeno.

POGLEDAJTE I OVO  'Stonoga Goga' sutra u Domu kulture

Načelnik Josip Petković Fajnik je iz HSS-a, a predsjednik općinskog vijeća Damir Ilijanić iz HDZ-a, koji udružen s nezavisnim vijećnicima, ima većinu u Općinskom vijeću.

Predložene izmjene i dopune proračuna (kojima je trebalo biti riješeno sufinanciranje dječjeg vrtića) odbijene su dva puta – najprije sredinom srpnja, a potom i krajem rujna.

Nezadovoljni roditelji sada zahtijevaju izvanrednu sjednicu i konačno donošenje tih izmjena i dopuna, kojima bi se sve riješilo, no kako predloženi rebalans sadrži i druga različita financiranja koja većina u općinskom vijeću ne podržava, pitanje je što će biti.

Nedavno je općinsko vodstvo održalo i sastanak s ravnateljicom dječjega vrtića, te je dogovoreno – da će u ponedjeljak, 30. listopada, biti održan zajednički sastanak općine, roditelja i tamošnjeg dječjeg vrtića.

Inače, boravak djece u dječjem vrtiću, općina Krašić do sada je sufinancirala s 1.050 kuna – za prvo dijete, odnosno 100 kuna više (1.150 kuna) – za drugo i svako iduće dijete.

Komentari:

Oznake

Ako ste propustili:

Close