Jaska i okolicaVijesti

Mlade jaskanske fizičarke i njihova mentorica na prijemu kod gradonačelnika

Za mlade jaskanske fizičarke Evu Brnabić i Anju Stojković (koje su na nedavnom državnom natjecanju iz fizike osvojile drugo mjesto) i njihovu mentoricu profesoricu Irenu Peruš, prijem je upriličio gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Eva i Anja drugo su mjesto na državnom natjecanju iz fizike osvojile za školsku 2019./20. godinu koje, zbog epidemioloških okolnosti, nije održano ovoga proljeća, već sada i to online pa su one sada već srednjoškolske učenice.

Eva Brnabić i Anja Stojković na državnom su natjecanju sudjelovale u kategoriji samostalnih eksperimentalnih radova. Svojim radom “Fizika ljudskog tijela”, one su prikazale da se ljudsko tijelo prilikom skoka i doskoka postavlja u formu opruge kako bi se postigla veća visina ili kako bi se amortizirao udarac. Modelirale su ljudsko tijelo kao elastičnu oprugu te istraživale u kojim će se slučajevima elastična svojstva mišićno-koštanog sustava promijeniti.

Učenice su izradile model ruke, a evo što su nam rekle za ovo tjednog prijema u gradskoj vijećnici:

 

Sretna je i ponosna i njihova profesorica Irena Peruš pod čijim mentorstvom su i učenici Ivan Mihalić i Josip Obradović, također sudjelovali na državnom natjecanju iz fizike. Profesorica Peruš zahvalila je gradonačelniku Novoselu na prijemu, kao i činjenici da redovito prepoznaje uspjeh jaskanskih učenika čime im daje podršku.

 

Povezane vijesti

Back to top button