Jaska i okolicaVijesti

Mladi fizičari i najvolonterka na prijemu kod gradonačelnika | audio, foto

Za naše mlade i uspješne sugrađane, nakon osvojenih priznanja na različitim poljima djelovanja, Grad Jastrebarsko tradicionalno upriličuje prijem. Tako je bilo i jučer, kada su gosti kod gradonačelnika Zvonimira Novosela i njegovih suradnika, bili najvolonterka Elizabeta Nemec i mladi fizičari Karlo Prepelić i Višen Pavlica u pratnji mentorice Irene Peruš i školske ravnateljice Sanje Sertić.

s lijeva na desno: Višen Pavlica, Karlo Prepelić i Elizabeta Nemec

 

Elizabeta Nemec nedavno je od Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu primila priznanje za “Najvolonterku 2019.”:

Uz mladu studenticu Elizabetu koja je volontiranjem pokazala veliko srce, na jučerašnjem primanju u Gradu bili su i fizičari Karlo Prepelić i Višen Pavlica, kao i njihova mentorica koja je izrazila sreću, ponos i zahvalnost što Osnovna škola ima ovako vrijedne i marljive učenike. Irena Peruš:

Sanja Sertić (lijevo) i Irena Premuš (desno)

 

Prvo mjesto na nedavnom Državnom natjecanju osvojio je Karlo Prepelić. Njegov rad “Balistika zračne puške”, Državnog povjerenstvo ocijenilo je najvećim ocjenama u vrlo jakoj konkurenciji, a put do prvog mjesta u Hrvatskoj bio je dug i zahtjevan s obzirom da su na početku natjecanja bila prijavljena 54 rada iz cijele države.

Osmaša Karla, kojemu je ovo bio prvi nastup nastup na Državnom natjecanju, upitali smo koji su mu planovi po završetku osnovnoškolskog obrazovanja:

 

Također učenik osmog razreda jaskanske osmoljetke, Višen Pavlica, uspjehe je zabilježio u teorijskom znanju fizike. 6. mjesto u Hrvatskoj donijelo mu je poziv na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu i Olimpijadu Europske unije:

 

Za jučerašnjeg prijema u Gradu, osjećaj ponosa za svoje učenike izrazila je ravnateljica Osnovne škole Sanja Sertić:

 

A posebna vrijednost je i što je ovo najbolji rezultat u povijesti škole iz područja fizike. Ravnateljica Sertić:

 

Sanja Sertić pohvalila se kako, osim iz područja fizike, učenici jaskanske osnovne škole redovito nastupaju na Državnim natjecanjima iz raznih područja:

 

Prijemima u Gradu, koji su sada već tradicionalni, gradonačelnik Zvonimir Novosel želi našim uspješnim sugrađanima ukazati kako vodstvo Grada prati njihov rad te im pružiti podršku:

 

Pretraži po oznakama

Filip Popović

digital freak, na Radio Jaski u više uloga, oženjen, otac dva gremlina, završio financije no privlačniji mu je nemir lokalne novinarske redakcije, genetski brz na jeziku i s desnom rukom na srcu

Slična tema:

Back to top button
Close