Jaska i okolicaVijesti

U Jastrebarskom održano molitveno bdijenje ‘Holywin’ | audio

Uoči blagdana Svih svetih, Zajednica mladih katolika jaskanske župe, organizirala je sada već tradicionalni, Holywin. U Pastoralnom centru, u srijedu navečer, mladi su, naime, najprije izveli kratki skeč u kojem su predstavili lik Svetog Josipa, a potom uz duhovno klanjanje i druženje, u zajedništvu proveli noć uoči Svih svetih.

Holywin se ove godine obilježavao u 20-tak gradova u cijeloj zemlji, te postaje sve popularniji trend među mladima, koji žele sačuvati običaje, koje su im prenijeli njihovi preci. Naime, simboli noći uoči Svih svetih, postali su maske, vještice i izrezbarene bundeve, a kako bi ponudili nešto novo i drugačije, mladi s područja cijele Hrvatske, pa tako i jaskanske župe, tu večer posvećuju svetima.

Predstavljaju njihov lik publici, te time podsjećaju na važnost okretanja k vjerskim i hrvatskim običajima. S mladim Jaskancima koji su u srijedu navečer sudjelovali u proslavi ovog događaja, bio je i naš reporter Zdenko Vuković Cena, koji je tom prilikom razgovarao s kapelanom Filipom Marićem:

 

Zajednica mladih katolika jaskanske župe, ovotjedni je Holywin održala pod motom ‘Svetac se ne rađa, svetac se postaje. Tko je taj svetac?’ Predstavljen je, kako smo već rekli, lik svetog Josipa, kojega je utjelovio Dragutin Roić:

 

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close