Jaska i okolicaVijesti

Mons. Milan Stipić preuzeo dužnost upravitelja Križevačke eparhije | audio, foto

Križevačkom eparhijom od subote upravlja mons. Milan Stipić, dosadašnji župnik župe Preobraženja gospodnjeg u Jastrebarskom. Uvođenje u službu apostolskog administratora Križevačke eparhije, (kojega je na tu dužnost nedavno imenovao Papa Franjo), održano je u subotu u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, svečanom liturgijom, koju je, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom i metropolitom kardinalom Josipom Bozanićem i drugim biskupima i brojnim svećenicima, predvodio umirovljeni križevački vladika Nikola Kekić.

Mons. Milanu Stipiću, umirovljeni križevački vladika Kekić poželio je, pored ostaloga, da u svojoj odgovornoj službi, bude razuman i gostoljubiv, te da eparhijom dobro upravlja. Novi upravitelj Križevačke eparhije, mons. Milan Stipić, u svom je obraćanju, uz ostalo, kazao kako je ljubav prema braći svećenicima i svakom vjerniku, kao i prema svakom čovjeku, motiv, kojim se u ovoj službi želi voditi.

“Mi nismo muzej, već živa Crkva ovoga vremena i ovoga prostora”, istaknuo je mons. Stipić koji je po preuzimanju visoke dužnosti, kratku izjavu dao i za naš radio:

 

Monsinjor Milan Stipić zahvalio je i papi Franji, na povjerenju koje mu je iskazao davši mu ovu zahtjevnu službu, a pozdravljajući sve nazočne, među kojima je bio i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, podsjetio je da je kardinal Bozanić i metropolit Križevačke eparhije. I s nadbiskupom Bozanićem, u subotu je, nakon Stipićevog ustoličenja, kratko razgovarao naš reporter Zdenko Vuković Cena:

 

I brojni Jaskanci bili su u subotu u Križevcima na svečanom ustoličenju monsinjora Milana Stipića upraviteljem Križevačke eparhije. Izaslanstvo grada Jastrebarskog predvodio je gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

U narednim danima u našem programu donosimo dodatne audiozapise.

 

foto © Radio Jaska:

Sličan sadržaj

Back to top button