Jaska i okolicaVijesti

Na Japetiću održana pokazna vatrogasna vježba

Na pokaznoj vježbi vatrogasnih postrojbi Drugog Operativnog područja Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog, održanoj u nedjelju na Japetiću, sudjelovalo ukupno 40 vatrogasaca, članova vatrogasnih postrojbi: Sveta Jana, Belčići, Dragovanšćak, Volavje i Petrovina, te središnje postrojbe DVD-a Jastrebarsko.

Taktički zadaci vježbe bili su podijeljeni u 4 sektora a obuhvaćali su: potragu u šumi za više unesrećenih osoba, spašavanje unesrećene osobe s veće visine i iz nepristupačnog terena uz upotrebu speleo alpinističke opreme, gašenje požara otvorenog prostora, slijetanje automobila sa ceste, te spašavanje unesrećene osobe.

Svi zadaci uspješno su odrađeni, a vježbom je zapovijedao zapovjednik 2. Operativnog područja Mladen Cvetan koji je i vježbu osmislio u suradnji sa svojim zamjenikom Juricom Bošnjakom. Rad vatrogasnih postrojbi 2. OP-a VZG Jastrebarskog pohvalio je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je bio nazočan na vježbi.

Cilj vježbe bila je provjera sustava zapovijedanja na intervencijama, korištenje sustava radio veza prilikom pretrage širokog područja uz moguće poteškoće zbog zahtjevnog terena, te provjera ispravnosti vatrogasne opreme i tehnike koju posjeduju vatrogasne postrojbe.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close