Jaska i okolicaVijesti

Na Japetiću postavljen i blagoslovljen križ

Na Japetiću je jučer postavljen i blagoslovljen križ što je bila inicijativa i velika želja našeg sugrađanina Milana Frkonje iz svetojanskog naselja Prodin Dola, ujedno SDP-ovog gradskog vijećnika:

 

Uz financijsku potporu gospodina Frkonje, realizaciju ovog projekta pomogli su i drugi sugrađani, a ponajviše Tomislav Rubinić, koji je donirao drvo za izradu križa. Križ je jučer blagoslovio vlč. Ivan Frkonja, župnik i dekan u Zaprešiću, inače brat Milan Frkonja, a svetojanski župnik Josip Gonan, istaknuo je važnost i značenje tog sakralnog obilježja na našem najpoznatijem izletištu.

 

Jučerašnjem postavljanju i blagoslovu križa na Japetiću nazočio je i gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojim zamjenicima Domagojem Šlatom i Stipom Bučarom, koji je i sam pomogao postavljanje raspela:

 

Na svojim planinarskim pohodima do Japetića, svatko onaj tko želi sada, dakle, ima priliku pomoliti se ili prekrižiti, što je oduvijek i bila želja Milana Frkonje koji je jučer zbog realizacije svog sna iz djetinjstva, bio više nego zadovoljan i sretan, ali i vidno uzbuđen, jer su ga kako reče, savladale emocije:

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close