SportVijesti

Na jaskanskoj Centrali uspješno održan tradicionalni teniski turnir Jaska Open ’20.

Ivan Markušić pobjednik je petu godinu zaredom

Prošlonedjeljnim finalnim mečevima završilo je još jedno izdanje teniskog turnira Jaska Open koji se sedam dana igrao na terenima jaskanske Centrale.

U pojedinačnoj konkurenciji turnir je petu godinu zaredom osvojio Ivan Markušić koji je sa 6:2, 7:6 bio bolji od Marka Bradvića, dok je treće mjesto osvojio Hrvoje Lafter pobjedom nad Eugenom Fratrićem 6:1, 6:1.

U konkurenciji parova najboljima su se pokazali Ivan Markušić i Krunoslav Vulje koji su u finalu pobijedili kombinaciju Bukva/Knezović s 2:1 u setovima 7:6, 4:6, 11:9.

Dvostruki ovogodišnji pobjednik je, dakle, Ivan Markušić.

 

 

Finalist u singlu, Marko Bradvić, mladi je jaskanski tenisač koji je trenutno 23. na rang listi do 16 godina u cijeloj Hrvatskoj.

 

 

Jaska Open organizirala je udruga Društvo za šport i rekreaciju koja ima koncesiju na teniske terene na Centrali. Predsjednik udruge je Davor Bradvić s kojim smo razgovarali nakon nedjeljnih finala:

 

 

Naš reporter Zdenko Vuković Cena, koji je pratio finalni dan Jaska Opena, razgovarao je i s tri djevojke koje su nastupile u mješovitim parovima. To su Adela Bakšić, Dunja Crnčić i Sara Bradvić:

 

 

Zabavu i druženje svi naglašavaju kao najbitnije stavke sedmodnevnog teniskog turnira koji se održao na Centrali, gdje se pak u zadnje vrijeme napravilo puno po pitanju renovacije terena.

Jedan od najzaslužnijih za to je poduzetnik Zlatko Hrkać koji se intenzivno uključio u razvoj tenisa u Jastrebarskom:

 

 

Recimo još da su Jaska open u kategoriji mješovitih parova osvojili Zrinka Sertić i Krunoslav Vulje pobjedom nad Adelom Bakšić i Matijom Erbenom (9:1). Pobjednik utješnog turnira je Marko Žalac koji je u finalu bio bolji od Zlatka Hrkaća (6:2, 7:5), a nagrada za fair-play uručena je Janku Frkonji za njegov višegodišnji doprinos tenisu u Jaski.

Sličan sadržaj

Back to top button