Jaska i okolicaVijesti

Na snagu stupile konkretne mjere u zaštiti protiv koronavirusa

I u Gradu Jastrebarskom na snazi su konkretne mjere u zaštiti protiv koronavirusa.

Od danas je obustavljena nastava u osnovnoj i srednjoj školi, kao i rad dječjeg vrtića na dva tjedna, a donesene su i druge mjere potrebne za obuzdavanje širenja koronavirusa. Tako, primjerice, danas nije održan tradicionalni sajam ponedjeljkom na prostoru sajmišta, a iz gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko poručuju da se sajam neće održavati do daljnjega.

Tvrtka Groblja Jastrebarsko poziva građane da ne dolaze bez prijeke potrebe u njezine prostorije, jer se sve može dogovoriti telefonom ili mailom. Također, savjetuje svima onima onima koji pate od simptoma infekcije dišnog sustava, kao što su kašalj, grlobolja i kratak dah, te povišena tjelesna temperatura, da ne dolaze na sahrane. Preporuka je da se posljednji ispraćaji pokojnika održavaju u najužem krugu obitelji.

Sukladno zaključcima Stožera civilne zaštite, od danas su odgođene sve edukativne aktivnosti, te održavanje koncerata, tečajeva, kazališnih predstava, promocija knjiga, igraonica, proba i okupljanja u Centru za kulturu Jastrebarsko. Zbog novonastale situacije s koronavirusom, od danas je na snazi i novi privremeni vozni red Autoturista i Samoborčeka, koji će se primjenjivati sve do prestanka izvanrednih okolnosti.

Uz Osnovnu i Srednju školu, i Glazbena škola Jastrebarsko nastavu naredna dva tjedna provodi online putem obrazovne društvene mreže Yammer ili na drugi način online u dogovoru s predmetnim nastavnikom, a zbog same specifičnosti rada glazbenih škola.

Iz Grada je tijekom dana stigla i obavijest o promjeni radnog vremena sa strankama, odnosno načinu na koji ih građani mogu kontaktirati. Od danas pa do daljnjega to nije moguće fizičkim dolaskom, nego poštom ili mailom s time da se pošta neće moći neposredno predavati u prijamnoj pisarnici Grada Jastrebarskog.

Sličan sadržaj

Back to top button