Jaska i okolicaVijesti

Nacionalni Dan dobrovoljnih darivatelja krvi obilježen u Jastrebarskom | foto, audio

U prigodi nacionalnog Dana dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada, Društvo Crvenoga križa Zagrebačke županije, na svečanosti u Jastrebarskom uručilo je sinoć zahvalnice za višestruko darovanu krv. Među darivateljima s 35, 50, 55, 75, 100 i više od 100 puta darovanom krvi, kao i oni koji zbog zdravstvenih razloga više nisu u mogućnosti odzvati se ovoj humanitarnoj akciji, bili su i darivatelji sa šireg jaskanskog područja, a uručene su i obiteljske zahvalnice.

Uz županijsko Društvo Crvenoga križa, domaćin sinoćnje svečanosti u Princes centru bilo je i Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko čija je ravnateljica Dunja Vlašić:

 

Među jaskanskim jubilarcima kojima su sinoć dodijeljene županijske zahvalnice su: Josip Sirovica za 125 darivanja, Željko Šiljak za 100 darivanja, te za 75 darivanja: Željko Bastašić, Dragutin Mesic, Tomislav Bohaček, Ivan Busak, Miko Šajnović te Nikola Oslaković i Božidar Lukina, s kojima je naš reporter sinoć i kratko porazgovarao:

 

Za 50 darivanja zahvalnice su sinoć primili: Ivan Konječić, Dražen Držanić, Petar Ereš, Mladen Obelić, Zvonimir Fureš, Darko Orsag, Krunoslav Kadlec, Mladen Ranković, Davor Kanceljak, Mario Turković i Jurica Vučković, te Ivica Burjan, Josip Kišić i Vlado Miković, koji su također bili sugovornici našeg Zdenka Vukovića:

 

Za 35 darivanja zahvalnicu je sinoć primila Renata Petruša, a obiteljske zahvalnice uručene su: Elizabeti i Danijelu Delišimunoviću, Stjepanu i Željku Pankretiću, te Božidaru i Tomislavu Tandariću. Završnu zahvalnicu dobili su: Darko Jurković, Emir Omerinović, Dubravka Stanić, Petar Stić, Franjo Fabijanić, Dragica Pustaj i Mirjana Šimanović.

Tijekom protekle godine, Društvo Crvenoga križa Zagrebačke županije, prikupilo je blizu 12 tisuća doza krvi, čulo se sinoć od ravnateljice županijskog Društva Crvenoga križa.

 

Na sinoćnjoj svečanosti bio je i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko – Petar Bereček:

 

Dodajmo još da Društvo Crvenoga križa ove godine slavi 140. obljetnicu djelovanja, 25. godišnjicu međunarodnog priznanja kao samostalnoga nacionalnog društva i 65. obljetnicu organiziranoga darivanja krvi.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close