Jaska i okolicaVijesti

Nagrađene najljepše uređene okućnice obiteljske kuće | foto, audio

Najljepše uređene okućnice na području Grada Jastrebarskog imaju: Hido Biščević i Zrinka Sertić, te Ljiljana Frdelja i Jasna Kegljević.

Održana je, naime, završna svečanost u sklopu Natječaja za najljepše uređenu okućnicu obiteljske kuće ili dvorište zgrade na području Grada Jastrebarskog, na kojoj su proglašeni pobjednici te ujedno i prigodno nagrađeni.

Na natječaj koji se provodio u sklopu EU projekta Jarecikliram, bilo je prijavljeno 7 okućnica obiteljskih kuća, a o najljepšima je prema četiri kriterija odlučivalo stručno povjerenstvo na čelu s predsjednicom Jelenom Dimnjaković, stručnjakinjom za uređenje krajobraza.

 

U izboru najljepše uređene okućnice prvo su mjesto podijelili: Hido Biščević i Zrinka Sertić. Svečanost proglašenja održana je na imanju Hide Biščevića, uglednog hrvatskog novinara i diplomata, koji je sa suprugom Mirjanom u Hrastju Plešivičkom obnovio staro rustikalno imanje i pretvorio ga u obiteljski životni i radni prostor:

 

Tema natječaja bila je, naime, upravo ponovna uporaba predmeta što je prilikom uređenja i svoje okućnice koristila Zrinka Serić, te kako rekosmo, zajedno s Hidom Biščevićem podijelila prvo mjesto na natječaju:

 

Članovi povjerenstva koji su birali najljepše uređene okućnice obišli su sve prijavljene okućnice, te ih fotografirali i sastavili rang listu, sukladno dodijeljenim ocjenama po raspisanim kriterijima, na temelju čega je drugo mjesto osvojila okućnica Ljiljane Frdelja.

 

Treće mjesto osvojila je Jasna Kegljević, a pobjednici natječaja nagrađeni su poklon bonovima. Prvoplasirani su dobili bonove u vrijednosti od 2.000 kuna, drugo mjesto nagrađeno je poklon bonom u vrijednosti od 1.2000, a 3. mjesto poklon bonom od 1.000 kuna.

Natječaj za najljepše uređenu okućnicu obiteljske kuće ili dvorište zgrade na području Grada Jastrebarskog, proveden je u sklopu EU projekta Jarecikliram, čija je voditeljica savjetnica u Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti grada Jastrebarskog, Maja Rožić:

 

Dodajmo još da su u sklopu projekta Jarecikliram osigurane prigodne nagrade i za sve prijavljene kandidate na natječaju za izbor najljepše uređenih okućnica.

Back to top button